hotpoint ariston nofrost buzdolabı motor devreye giremiyor

burhanb

Üye
Katılım
14 Eki 2018
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
56
merhaba arkadaşlar. buzdolabı motoru devreye gireceği sırada tık-tık-tık yapıp çalışamıyor. motor arızalı değil motora direk elektrik verdiğimde çok güzel çalışıyor ve soğutuyor. bu şekilde çalıştığında ise dolabın içindeki fanlar devreye giremiyor. sorun nerede olabilir. teşekkür ederim
 
Motor role termik değiştir direk elektrik nasil verdin?roletermik ilemi yoksa direk 220 kablosu ilemi?
 
öncelikle teşekkürler. motora gelen faz dan, motora gelen siyah kabloyu çıkarıp anahtarlı kablo ile 220 volt verdim. yeterince soğuduğunda anahtar ile devreyi kesiyorum. kondansatör bağlasam işe yarar mı? servis 600 tl istedi önce beynini değiştireceğiz olmazsa motoru değiştireceğiz dedi. sağol dedim gönderdim.

bence de arıza termostat olabilir diye düşündüm ama hiç buzdolabı açmadım. bilgisayar telefon notebook diğer elektronik ev aletlerini parçalar dağıtır toplarım.
 
Merhaba ayni sorun bizde de olmaya basladi hotpoint buzdolabimiz 4.5 sene oldu alali. bir gun eve geldik tirt tirt diye sesler yapiyor ama sanki devreye girmiyor. sonra ici ısınıyor.bu böyle 7.8 saat surup aksam hic sikinti yok gb calisiyor.

Servis geldi baktı anakart dedi elektrikten dedi.
600tl para istediler. simdi sikinti şu para verip değişse yeniden sorun cikabilir mi?
Yok sorun varsa aksamlari nasil duzgun çalışıyor bu makine?bilenlerden yardim rica ediyorum.
 
Ses karttan gelşyorsa Sorun anakart, eğer direk bağlandığında sorunsuz çalışıyorsa tabi. Anakarttaki besleme devresi üzerinde bulunan voltaj regülatörünü etkileyen bazı komponentler toleransının dışında bir değerde olursa yada soğuk lehim gibi bir durum varsa röle bobinine voltaj verdiğinde buna benzer durumlar yaşanabilir. Besleme devresi haricinde soketlerdeki ısınmaya bağlı oluşabilen temassızlık da durumu tetikleyebilir. Siyah kabloya enerji verdiğinde kompresör yine aynı kapasitörle çalışıyor. Buzdolabı kartları basittir onarımı kolaydır. dolabın kompresör ve karta giden enerji hattındaki soketleri konteol et olmazsa kartın onarımı yapılabilir. Ariston indesit grubu 2019da tüm yatırımlarını türkiyeden çekti. Kartın pahalı olması fason üreticilerin kartı üretmemesinden kaynaklı olabilir.
 
Oncelikle cevap icin tesekkurler ama benim bunlari anlayacak bilgim yok.hic anlamadığım seyler.
Her gelen servise inanmıyorum sadece.birde tamir durumunda bir cok arizanin devaminda geldigini duydum.eger tamirinde sorun biticek siye garanti verseler hemen yaparım yeni almak cok daha pahali lakin 2 kere tamire 500 600 vermekte biraz kerizlik olur.kart tamiri yapan yerler varsa denemek isterim acikcasi.
 
İnternetten bulunduğun bölgeye en yakın budolabı beyaz eşya malzemeleri satan yerleri tespit et. Önce kartı sor zaten sen kartı sorunca onlar sana, elindeki arızalı kartı alıp onarılmış birtane satmayı teklif edecek yada seni yönlendireceklerdir. Elindeki kartın kesinlikle arızalı olmadığını da söyle.
 
merhabalar iyi akşamlar mutlu yıllar.
öncelikle yapmanız gerekenler basit. buzdolabının fişini çekip arkasında rahat çalışabileceğiniz duruma getirin. en altta siyah kompresör (motorda denir) var kompresöre elektrik giriş çıkışı olan küçük plastik kutucuk var. ortada siyah kablo var onu çıkarın soketli zaten çekince çıkar. o kablonun bantlayın herhangi bir yere dokunup kısa devre yapmasın. dolabın fişini takın kontrol kalemi ile siyahı söktüğünüz yere ve ilerisindeki büyük ihtimal mavi renkli kabloyu temas ettirin. kompresör çalışacak mı? buraya yazın.
benim arızada bu şekilde çalıştı. şu anda zaman rolesi koydum araya bu şekilde çalışmaya devam ediyor
birde şu var dolabın modeli ve kullanılan kompresör aynı mı?
ben kartı da değiştirdim ama karttan değildi arıza geri verdim.
benim dolapta termik kompresörün içinde oluyormuş.
 
Son düzenleme:
Merhaba buna benzer bir islem servis yaptı.ust kapak ustunde bir yer vardi soktuler ve anakart vardi.once bi yere direk kablo degdirdi salterler atti.sonra yeniden baska yere taktilar motor direk çalıştı.motor sorunsuz dediler anakart dediler.arabada varsa 500tl yoksa da getiririz dediler.ben biraz arastirsyim istedim acikcasi bu anlattiklarinizi yapacak kadar bilgim yok en fazla vida yerleri acip karti degisim yapabilirim.
Calisirken hic sorunu yok gb calisiyor ama hep calisip kendinden dinlenmeye girmesi daha dogru her zaman evde yokuz yemekleri bozmadan mumkunse yeni makine almadan isi cozmek lazim suan bi buzdolabi 2bin civari e 4te1 ini tamire vermek mantiksiz geliyor ama yeniyi alcakta para yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst