Hotpoint Ariston Buzdolabı entm 18221 x f(TK) kompresörün zor devreye girmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan osarr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

osarr

Üye
Selamlar yeni üyeyim, Ankara'da yaşıyorum.
Bir sorunum var evdeki buzdolabı 3-5 saat çalışıyor 3-5 saat duruyor, buzluktaki yiyecekler eriyor. Motor çalışmak için marş basıyor gibi yaklaşık 10 dk bir devreye girmeye çalışıyor, ama giremiyor, sonra 1-2 saat sonra bakıyorum çalışıyor buzdolabı soğutuyor, gece çalışıyor sabah bakıyorum buzluktakiler hafif erimiş. Kapasitör ve röle değiştirdim ama yine aynı durumda. Kartına baktım şu yuvarlak adını bilmediğim devre elamanı şişmiş gibi, fotoğraflardan yorum yapabilecek var mı? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• röle termik.webp
    röle termik.webp
    99.6 KB · Görüntüleme: 13
  • kapa.webp
    kapa.webp
    96.2 KB · Görüntüleme: 13
  • kart 1.webp
    kart 1.webp
    87.9 KB · Görüntüleme: 12
  • kart 2.webp
    kart 2.webp
    117.5 KB · Görüntüleme: 13
  • kart 3.webp
    kart 3.webp
    118.6 KB · Görüntüleme: 14
  • kart 4.webp
    kart 4.webp
    101.7 KB · Görüntüleme: 13
İlginiz ve cevabınız için Teşekkür ederim, söküp kart tamiri yapan bir yer bulabilirsem götüreyim, kutupsuz kondansatörler değişsin demelimiyim yoksa genel olarak karta bakmasınımı söyleyeyim.

Evet, aslında beyin kartındaki tüm elektronik elemanları gözden geçirsin bu işe profesyonelce bakacak olan usta. Kartla ilgili devre elemanı sıkıntısı çıkmazsa eğer EVAP motorunun ana ve yardımcı sargı bağlantılarının omaj kontrolünün de mutlaka yapılması gerekiyor. Çünkü aslen yardımcı sargıya geçişte oksit, temassızlık vb. problemler nedeniyle de oluşabilir bu olumsuzluk durumu. Çünkü motor yol almaya yani kalkışa uğraşıp motorun bunu bir türlü başaramaması durumunda akla bu da direk geliyor.

Bir de aşırı derecedeki şebeke voltaj düşüklüğü de buna (Motorun kalkınamayıp "çıt çııt" röle sesini çıkarıp kalmasına) doğrudan neden olabilir. Şebeke voltajınız normal sınırlar içinde mi kalıyor, bu da çok önemlidir. Kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,233
Son üye
JacobRice

Yeni konular

Geri