hmi-plc wireless haberleşme ?

Yardımların için teşekkür ederim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
merhaba battaldirican , süpersin

bilgi için teşekkür ederim
 
hocam sagol gerçekten süperdi....
 
eski bir konuyu canlandırıcam belki ama bende bu konudan nasiplenmek istiyorum.
öncelikle burda anladığım şu 1 plc ve 1 hmi yı bluetooth ile kablosuz haberleştiriyorsunuz.
bana 7 plc slave 1 plc master olucak şekilde 7 slave 1 masterla haberleşecek şekilde kablosuz bağlantıyı nasıl yapabiliriz. eğer tek bir konfigürasyon yaparsak hepsinin kafası karışır diye düşünüyorum. hangisi hangisiyle haberleşecek belli olmaz 7 slave birbirinden bağımsız ancak masterdan komut alarak çalışması gerekiyor.
 
RS485 ya da RS232 yi RF e ceviren GMTCNT ceviriciler var. Bunlardan bir tanesini HMI nin yanina, digerini de PLC lerin yanina (PLC ler ayri ayri yerlerde ise herbirine) koyarak kablosuz haberlesebilirsiniz.
 
Bir diger ve ekonomik olan yontem de kablosuz modem ve o modemle kablosuz haberlesen kablosuz adaptorler sayesinde yine GMTCNT PLC ler ve HMI lari birbirleri ile haberlestirebilirsin.
 
bilgiler için teşekkürler bu bir ön araştırma idi wifi ile yapıldığını biliyodum ama bluetooth daha kolay gibi geldi şimdi plc nin ethernet girişli olanını seçebilirim hmi ise zaten ethernet girişiyle çalışıyo ancak hmi bi switch üzerindende plc ye bağlayabilirim. önemli olan sahadaki 7 plc nin ana plc ile haberleşmesi. linkteki ürünü biraş araştırıcam. teşekkürler malikenes ve elektronikmuh.
 
Panel ve PLC ethernet ile haberleşebiliyorsa, aşağıdaki wireless ethernet alıcı verici ile haberleştirme herhangi bir ayar veya program kurmadan yapılabilir.
http://www.bosgem.com/tr/urun/ethernet-air-pack/

bu arada linkteki ürün benim işimi görürmü şüpheye düştüm ben 7 plc yi biribirinden yalıtılmış halde 8. plc ile haberleştiricem. orda sadece plcve hmi yazmışsın. ve ürünün pdf sayfasındada "Between two equipments or two networks" yazıyo. yani sadece 2 cihaz arasında mı haberleşme yapılıyor ben bundan 8 tane alsam işimi görmez mi ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,282
Mesajlar
916,419
Kullanıcılar
450,113
Son üye
GULHAN00

Yeni konular

Geri
Üst