hmi-plc wireless haberleşme ?

erkan614

Üye
Katılım
4 Şub 2008
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
İyi günler arkadaşlar
genelde delta ürünlerini kullanıyorum. yapmak istediğim şey ise dop ekran ile plc arasında kablosuz haberleşme gerçekleştirmek. bunun için aklıma gelen ilk yol bildiğiniz hazır satılan 433 mhz lik modullere rs-232 birmi ekleyip plc ve hmi arasında bir link oluşturmaktı ama haberşeşme trafiğinin yoğun olma durumu aklıma gelince biraz kararsız kaldım çünkü böyle bir durumda başka bir 433 mhz lik verici haberleşmeyi kesintiye uğratır. bide master slave ilişkisi yüzünden aklıma pek yatmadı o sebepten yukardaki yöntemden vazgeçtim :(
genel olarak bu tip wireless gerektiren durumlarda hangi yol izleniyor?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bu yöntem iyi bir yöntem sanırım daha başka bir wireless yapsan da orada da başka bir freq oluşturan cihaz olabilir sonu yok yani.
 
ben senin yerinde olsam bluetooth haberleştirirdim..yaklaşık olarak 200 metre gibi bir mesafede çalışan rs232/bluetooth dongle lar var..ben omron ile kullanıyorum çok ta sağlıklı..her iki cihazı birbirine pair ettikten sonra sorunsuzca çalışıyor..
 
@battaldircan oo hocam bende böyle birşey arıyodum link falan varmı bu cihazın nerde bulabilirm
 
battaldirican ustam bu tarz bişeyi bende plc ya da hmi program atarken kullanmayı düşünmüştüm, ama gönderici tamam da alıcı haberleşmeyi başlatmak için belirli bir konfigürasyon gerektirmiyormu en azından birbirlerini tanımak için bilgi verirsen sevinirim.
 
abuzettin20 ' Alıntı:
battaldirican ustam bu tarz bişeyi bende plc ya da hmi program atarken kullanmayı düşünmüştüm, ama gönderici tamam da alıcı haberleşmeyi başlatmak için belirli bir konfigürasyon gerektirmiyormu en azından birbirlerini tanımak için bilgi verirsen sevinirim.

2 tane bluetooth/rs232 dongle (çevirici) alıyorsun.hangi marka olursa olsun bunlara ait bir pc software i vardır.bu software den iki çeviricininde konfigrasyonunu yapıyorsun .şöyleki kullandığın cihaz (operatör paneli) 9600 7 E 2 gibi bir protocol ile haberleşiyorsa bir tanesini bu şekilde konfigre ediyorsun..aynı şekilde plc tarafınıda 9600 7 E 2 olacak şekilde ayarlıyorsun .plc ninde haberleşme protocol konfigrasyonunu da yaptıktan sonra . iki dongle ı pair ediyorsun. bundan sonra iki dongle birbiri ile haberleşir.dolayısıyla panel bir dongle üzerinden diğer dongle a ordanda plc ile haberleşme yapar.sen pc den paneli programlarken bluetooth üzerinden yaptığını söyledin.pc nin bluetooth u ile operatör panelindeki birbiri ile tanışturdıktan sonra bu işlemi yaptırmışsındır. plc ye taktığında buna ait dongle ı panel tarafındaki ike paylaştırmış olacaksınki plc ile haberleştirsin.unutmadan söyleyeyim gerek plc gerekse pnael tarafındaki dongle lar için ara kablo yapman gerekebilir.nedeni ise dongle daki rx tx uçları bire bir olmayabilir.
 
bluetooth üzerinden yaptığını söyledin
üstad yanlış anlaşılmış sanırım yaptım ya da yapıyorum demedim sadece düşünüyorum dedim.

ama bu şekilde oluyorsa en azından kablo takmak yerine bunu kullanırız. daha pratik

yaptığın açıklama için teşekkürler.
 
[/quote]
battaldirican ' Alıntı:
2 tane bluetooth/rs232 dongle (çevirici) alıyorsun.hangi marka olursa olsun bunlara ait bir pc software i vardır.bu software den iki çeviricininde konfigrasyonunu yapıyorsun .şöyleki kullandığın cihaz (operatör paneli) 9600 7 E 2 gibi bir protocol ile haberleşiyorsa bir tanesini bu şekilde konfigre ediyorsun..aynı şekilde plc tarafınıda 9600 7 E 2 olacak şekilde ayarlıyorsun .plc ninde haberleşme protocol konfigrasyonunu da yaptıktan sonra . iki dongle ı pair ediyorsun. bundan sonra iki dongle birbiri ile haberleşir.dolayısıyla panel bir dongle üzerinden diğer dongle a ordanda plc ile haberleşme yapar.

hocam bi feedback yapiyim bak anlamışmıyim bi kontrol et;

1) gittim agerden bm1001 isimliş iki rs232bluetooth dongle aldım (başka biyerdende olabilir problem değil)
2) bunların cd si var onu pc ye kurdum
3) ikisini de 9600E1 şeklinde pc programından konfigüre ettim
4) plc ve hmi'ye TX/RX ucları uygun şekilde bağlantısını yaptım
5) eşleştirme konusunu anlamadım bu maddeyi pair olayını açıklarmısın pc softwaredenmi iki dongle cihazını eşleştricem yoksa hmi ve plc den mi? burası nasıl olucak?
6) elektriği vercem başka biyerde bi hata yoksa iki cihaz haberleşmeye başlıycak

burda sadece 5. maddede belirttiğim durumu acıklığa kavuşturmak kaldı
 
eşleştirmeyi pc softwareden yapıyorsun...diğerlerini doğru anlamışsın
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,307
Mesajlar
916,569
Kullanıcılar
450,145
Son üye
sukruseker

Yeni konular

Geri
Üst