hmi plc sürücü haberleşmesi

thsn

Üye
Katılım
29 Eyl 2006
Mesajlar
115
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar plc hmi ve sürücülerin arasında haberleşme sağlamak için nasıl bağlantı yapmak gerekiyor bunu detaylı bi şekilde anlatan bi kaynak var mı yada bilenler detaylı bi şekilde anlatabilir mi acaba, modbus protokolünde RS 485 ve RS 232 ne gibi farklılıkları var biz cihazların master ve slave olduğunu cihazların programında mı belirliyoruz veya neye göre cihazlara master veya slave olduğunu söylüyoruz ? madem cihazları modbus ile haberleştirebiliyoruz ozaman profibusın amacı ne ? Profibus protokolü de hmi plc ve sürücü sistemlerini haberleştirmek için mi kullanılmakta ? Birde aynı cihazlar mesela plc ler veya hmi veya sürücüler kendi aralarında nasıl haberleşmektedir bunları detaylı bi şekilde öğrenmek istiyorum acaba yardımcı olabilir misiniz ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
İlköncek modbus protokolünün ne olduğunu buradan öğren http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/modul_pdf/523EO0376.pdf
Buradaki yazıyı sonunakadar ve örneklere dikkat ederek okursan modbusun ne olduğunu öğrenmiş olursun.
Modbus protokolünün yazılımı çok eski ve otomasyon sistemlerindeki tüm kontrol ihtiyaçlarını karşılayamıyor. İhtiyaçlara bağlı olarak dahaçok özelliği olan protokoller tasarlanıyor/yazılıyor.
RS232, RS485 farkını burada anlatmıştım, dikkatli okursanız yeterli bilgi var https://www.kontrolkalemi.com/forum...e/63917-rs-485-rs422-tx-tx-tx.html#post377410
Örnek yazılımlar Delta Otomasyon • Ana sayfa bu sitede bol miktarda var ve burdaki FAST DVD sini indirip incelerseniz PLC ile ilgili 100 den fazka örnekler ve ayrıntılı Türkçe kaynaklar var. Forumda sorularınıza karşılık hemen cevaplar gelmekte bukadar çok teknik destekle program yazamamak imkansız gibi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst