Hidrafor sürekli devrede

Cok gerekli mi abi. Depodan çekiyor suyu. Tek katlı müstakil bir ev için kullanıyoruz
Hangi basınçta atacağını hangi basınçta çalışmaya başlayacağını ayarlayabilmeniz için önemli.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Genleşme tankı hattaki basıncin çok aşırı dalgalanmasını önlemek ve belli bir değerin üzerinde kalabilmesini sağlamak için elzemdir . Kontrolü üzerindeki siboptan yapılır. Eğer sibopa basıldığında su geliyorsa diyafram patlaktır. Tank sizlere ömür. Basınç şalterinin üzerindeki büyük vida basınç ayar değerini , küçük vida ise diferansiyel değerini gösterir. Mesela değer büyük vidada ayar 5 , küçük vidada 0.5 ise 5.5 de devreden çıkar 4.5 de devreye girer . Vana kapalı iken basınç yükselip hidrofor devreden çıkmıyor ise ya basınç şalteri bozuk ya da hidrofor pompası basınci yukseltemiyordur. Bunun kontrolü için ise manometre lazım. Yoksa yapılan iş ezbere olur .
 
Son düzenleme:
Bir ilave daha yapayım eksik olmuş. Eğer hidrofor kapatıldığında genleşme tankı üzerindeki manometre etiket değerinin üzerindeki değerden daha düşük bir değere düşüyorsa da genleşme tankı diyaframı patlaktir. Bu siboptan yapılan kontrolden daha iyi bir kontroldür. Diğeri yanıltıcı olabilir. Bunlarda su arıtma sistemleri ile boğuşurken edindiğim bilgiler .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,763
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst