Herşey güzel olacak

CEVDET ÇALIK

Profesyonel Üye
Herşey güzel olacak

Son birkaç yıldır hem küresel hem de yerel düzeyde ekonomik daralma gündemden düşmedi. Sanayi üretimi yavaşladı, küçük esnafın sesi kısıldı, halkın alım gücü zayıfladı. Herkesin ortak sorusu şuydu: “Neden bu kadar sıkıştık?” Cevap ise genellikle aynı noktada buluşuyordu: Süregelen savaşlar.

Ancak bu hafta, küresel barış adına son derece sevindirici haberler arka arkaya geldi.

Uzun zamandır içinden geçtiğimiz ekonomik sıkıntılarda yeni bir dönemin kapısı aralanıyor.

Dünya genelinde barış rüzgarları esiyor:

• Pakistan-Hindistan ateşkesi
• Rusya-Ukrayna barış görüşmeleri
• Hamas ile ABD arasında uzlaşı sinyali
• PKK’nın silah bırakma kararı

Bu gelişmeler sadece politik değil, ekonomik sonuçları itibarıyla da büyük önem taşıyor. Çünkü savaşın bittiği, huzurun sağlandığı her toprakta üretim başlar, yatırım gelir, istihdam artar. Türkiye'nin uzun yıllardır mücadele ettiği güvenlik sorunlarında atılan bu büyük adım, ülke ekonomisinin önündeki görünmeyen zincirleri kırabilir.

Artık yeni bir dönem başlıyor: Yatırımcının daha fazla güven duyduğu, sanayicinin üretime döndüğü, esnafın yeniden umutlandığı bir dönem. Çünkü barış, sadece bir silahın susması değil; aynı zamanda ekonominin sesinin yükselmesidir.

Türkiye için yeni bir başlangıç zamanı. Umutlu, üretken, güçlü bir gelecek bizi bekliyor.

Cevdet ÇALIK

Türkiye için yeni bir başlangıç zamanı. Umutlu, üretken, güçlü bir gelecek bizi bekliyor.
Fazla umutlanılmasın...
Asala biter, sağ sol başlar,
Sağ-sol biter, PKK başlar.
PKK biter, bir başkası...
Yunan, Rum , Ermeni vs.vs...

Moderatör tarafında düzenlendi:
İnsanların kaderi olduğu gibi, topraklarında kaderinin olduğuna inanıyorum.
Mezopotamya;
İlk insanlığın yaratıldığı ve var olduğu topraklar...
Kan, gözyaşı hiç durmadı...
İnsanlığın yaratıldığı günden bugüne kadar yüzü gülmeyen, kan akıtılan bu topraklardaki alın yazısı, mahşere kadar sürecektir.
1 damla petrolün, 1 damla kandan değerli olduğu topraklar da...
Yeni yeni oyunlar, örgütler mutlaka ortaya çıkacaktır.

Türkiye'yi her zaman dizleri üzerinde görmek isteyen, düşmanları çoktur.

Son düzenleme:
İyimser olalım da, kötü senaryoyu da unutmayalım!
Atalarımız, "Su uyur düşman uyumaz" derdi.
su değil sü = asker demektir.
ben hiç bir barışa inanmıyorum, bekle gör neler çıkacak altından. birilerinin söylemesiyle silah bırakmak ha?
uyuşturucu pazarı ne olacak? kaçak petrolün hesabı? çeşmenin başını tutanlar bundan vaz geçer mi?

fırtınasız, dalgasız, dümdüz denizde gemi batırdık biz ya...

keşmir meselesi halledil mi ki hindistan ve pakistan huzur bulsun.

ukrayna'ya yürü koçum arkandayız diyenlar ayı saldırınca konfor alanlarına çekiliverdiler. şimdi kutup ayısıyla bozayı anlaşmış madenlerine çökmeye çalışıyorlar.

adamlar ne lübnan (hizbullah) ne suriye bıraktı. ortadoğu'da istedikleri yere akıyorlar. şam'daki emevi camii'nde kılınınacak vakit namazına herkesten çabuk yetişirler. orda da iki ayı anlaşmış gazze'yi vegas yapacaklarmış.

savaş meydanlarında kan dökerek kazandığımız zaferler lozan'la tescillenmiştir. öyle canı sıkılan herkes tartışmaya açamaz.

mevcut yönetim, üretmeme üzerine çalışıyor. hayvancılık bitti, çiftçi bitti, fabrikalar sarı siteye düştü
Yerli üretim olursa dünyada olup bitenler ekonomimizi etkilemez.
En ufak basit parçaları bile dışardan alıyoruz.
hangi yerli üretim? baştakilerin ürettiği tek şey akkoyun.

Forum istatistikleri

Konular
131,463
Kullanıcılar
455,378
Son üye
adhkfhxdchdvgshdjkg

Yeni konular

Geri