Havuz

realcs

Üye
Katılım
24 Ağu 2015
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
54
Meraba arkadaşlar.Havuzun içindeki suya elektrik vermek istiyorum.
Uzunluk=4 mt
Genişlik=2 mt
Derinlik=2 mt
Kablo çeşidi sigorta ve gereken malzemeleri söylerseniz sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Meraba arkadaşlar.Havuzun içindeki suya elektrik vermek istiyorum.
Uzunluk=4 mt
Genişlik=2 mt
Derinlik=2 mt
Kablo çeşidi sigorta ve gereken malzemeleri söylerseniz sevinirim.

havuza niye elektrik veriyorsunuz ?? birinden mi kurtulmak istiyorsunuz . yoksa suyun içinde halay mı çekeceksiniz .....;)
 
Arkadaşlar şüphenizi doğal karşılıyorum.sebenine gelirsek havuzda Kurbağalar cirit atıyor yavrularıyla beraber.yani toplu katliam yapacam.birazda deneysel.klor falan atın diyeceksiniz belki ama ben elektrikle denemek istiyorum
 
Evet,yabani domuzlardan tam kurtulmak için dikenli tellere elektrik veren (Sn.Rezistans 'dı yanlış hatırlamıyorsam) bazı üyelerimiz gibi suya direkt elektrik vermeyi düşünüyorsunuz sanırım.Böyle tehlikeli risklerden bence kesinlikle de uzak durun.Neden mi? Çünkü elektrik akımı ve su, ikisi bir arada en tehlikeli bir ikilidir.Bu havuz suyundan kısmi faz kaçakları (Havuz toprağa göre tam izoleli değilse) fayanstan,betondan o sırada mazallah elinize bir kaçak yapıp gelebilir,başka yöntemleri düşünün kesinlikle.Elektrolizde,elektrokimyada da iletken (asitli,tuzlu) suya elektriği direk elektrotlarla veriler ama hem dc hem de birkaç volt,binlerce amper şeklindedir bu.Ben ilk anda da bunu düşünmüştüm açıkçası.Kolay gelsin.
 
çarpılıp ölürsün bırak kurbalar yaşasın zaten nesilleri tehlikede...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,550
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst