hava sirkulasyonu ve sicaklik - yardim !!!

altayyy

Üye
Katılım
16 Nis 2018
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
32
Merhabalar aranıza yeni katıldım,forumda bir miktar dolaştım ama tam bir cevap bulamadım sizinde fikirlerinizi duymak isterim...

30 m3 lük hacmi olan bir odam var ve bu odanın içinde çalışan sistemlerin soğuması için ürettikleri ısınan sıcak havayı dışarıya yönlendirip soğutma gibi bir düşüncem var, kullanıdığını ve işe yaradığını biliyorum ama görüğüm bütün örnekler matematik temeli olup keyfi yapılan uygulamalar, benim alanım ve imkanlarım kısıtlı o yuzden hesaplı kitaplı yapmak istiyorum.

Alanın yani odanın artı ları olarak bakarsak güneş görmüyor binanın arka tarafında kalıyor ve pencere önü sakin, nispeten güvenli.

Eksileri olarak bakarsak tek bir pencere bulunmakta(40 cm yükseklik-90 cm genişlik--2 camdan oluşmakta ve çervenin üst kısmında 12x10 luk 5 küçük pencere bulunmakta) evin içinde açık olarak kolonların arasında bulunan bir alan kapı veya kapılar ile izole edebileceğim bir alan değil. Apartman da oturuyorum hem benim ev içindeki hayatımı hemde apartman sakinleri ile aramda problem oluşturabilecek tek ve en büyük faktör.

Antalya da yaşıyorum ve yaz sıcaklarında hava golgede 30-35 derece civarı oluyor aksamları 20*28 derece arası seyrediyor.Nem var tabi ki ama bu sistemi 7/24 elektrik kesintileri hariç açık tutuyorum. Düşündüğüm yöntem tahta ve plastik(fiber) bir kutu içerisine koymak, üst kapağa görevi emiş olan bir sessiz fan koymak ve dışarıya yönlendirmek. Kutunun alt tarafına ise dışarıdan ortam sıcaklığını alıp sisteme kutunun zemininden gelecek şekilde nispeten daha soğuk olan havayı yönlendirmek.

Ekipman olarak:
kutu, 2 adet fan(boru tipi saatte 200-240 m3 hava akışı değeri varmış, elektirik olarak saatte 50-70 W tuketim değeri-adet başına ), izolasyonlu boru 2 adet dışarıya hava alıp vermek için. !!! elektrik onemli bir gider malum 7/24 açık kalıcak!!!

Sistemin tam performansta saatte belirli bir derece kalmak için kaç m3 hava ihtiyaç duyuyor derseniz bir bilgim yok bende baktım bulamadım benim bulamamış olmam ihtimal ama durum şu. Yazıyı yazarken ev 22 derece iken sistemin bulunduğu açık oda da sıcaklık 29 derece ve daha yaz gelmedi bile :)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Mining rig, biraz geç cevap verebildim kusura bakmayın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst