Hava astsubaylık mı, elektrik mühendisi mi?

Gönlün hangisini istiyorsa bence.
 
1990 lı yıllarda İTÜ de beraber okuduğum bir arkadaş vardı. Birgün kara subay öğrenci kıyafetleri ile gördüm. Tam detaylarını bilmiyorum ama, kendisi İTÜ de okurken müracaat etmiş ve subay öğrenci olarak İTÜ ye devam etmeye başlamıştı. Bunun prosedürünün nasıl olduğunu ve hala böyle bir uygulamanın olup olmadığını da bilmiyorum. Ancak 2 ay geçmemişti ki arkadaşım bu işi yapamayacağını düşündüğü için subay öğrenci olmaktan ayrıldı ve tekrar eskisi gibi okuluna devam etti.

Bir mühendis adayına astsubaylığı tavsiye edilmesini de anlamıyorum. Subaylık mühendislikle eşit düşünüldüğünde, astsubaylık da teknisyenliğe eşdeğerdir. Bu şu demek oluyor. Mühendislikte okuyan bir arkadaşınıza gelip "bu işin sonunda özelde sürünebilirsin" diye tavsiyede bulunup, ardından da "şu devlet kurumu teknisyen alıyor. Mühendis olacağına gel teknisyen ol" demekten farkı yoktur. Arada bu kadar bariz fark vardır. Yani mühendislik okuyan birine teknisyen olmayı önermekten bir farkı yok bunun.
 
12 ay askerlik yaptım, bir sürü astsubay arkadaşım oldu hala görüşürüm, hepsi imreniyor bana, çünkü askeriyede olmakla hapiste olmak arasında bir fark yok. Subay olsanız bir nebze de astsubay hele hiç çekilmez. Sana abi tavsiyesi, kendini geliştir bölümünü bitir sonra hayat güzel..
 
Kendini istediğin bir konuda geliştir herşeyi bileyim öğreneyim deme tek bi konuya en iyi şekilde hakim ol. tüm projelerini aynı hocadan al, ingilizceni geliştirmeye bak.Başarılı bir grafikte çizdinmi ünide.En az başlayacağın miktar 2.500 .
2. cisi askeriye çekilmez mesleğinin değerini bil.
15 senelik astsubay ol sonra 22 yaşında bi subaya komutanım çek bakalım nasıl koyar insana.askeriyeden bişey olmaz
 
ben şu an mesleki asteğmen olarak yapıyorum yani en rahat askerlik desem yeridir. Astsubay olup ömrün boyunca pişman olacağın işi yapma derim. başta güzel görünür ama işin içine girdikçe çekilmez hale gelir aylık 5 000 bile verseler yapılmaz. 20 yıl boyunca nnöbet tutarsın bi müddet sonra çıkmaz istersin çıkamazsında. en rahatı okulunu bitir. boş ver yapılacak en son iş askerliktir. askere gidince beni daha iyi anlarsın. hele yedek subay olursan daha da iyi anlarsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,370
Mesajlar
917,069
Kullanıcılar
450,244
Son üye
halilsezen

Yeni konular

Geri
Üst