HAT AŞIRI AKIMDAN AÇIYOR..

Çıkış üzerindeki trafoları kontrol et bazı trafolar darbeli oluyor yüke girince aşırı akımdan açtırabilir trafolarda gözle görülür yağ atması koku varmı onu gözlemleyebilirsin.
İkinci olarak röle ayarlarını özellikleani aşırı akım ayarı düşük olabilir rölede bozuk olabilir.Üçünçü olarak termal kamera varsa hattı kontrol edebilirsin.Hattın sonunda kök varmı?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sn. Ekrem.kolu...
Soruyu soran arkadaş gerilm değerlerini vermemiş 80 Amperi nasıl hesapladınız merak ettim.
Sn.Hasan76...
Trafo gerilim değerlerini (Primer-Sekonder) Başka fider olup olmadığını, Açmanın Trafonun Primer tarafındanmı yoksa sekonder tarafındanmı olduğunu ve Açma zamanlarındaki ortalama yükü(Nerden açıyorsa oraya ait yük) verebilirseniz daha faydalı olabiliriz. Birde Akım ve Toprak tep değerlerinizin ayar değerlerini verebilirseniz....

ertek arkadaşa katılıyorum ,verdiğin bilgiler yetersiz ,röleyi test edebileceğin bir cihazın varsa set değeri kontrolü yap yoksa bi test ekibi çağır.
 
arkadaşım kesicin varmı kullanıyormusun
varsa kesicidede sorun olabilir çünkü benim başımada geldi kesici iç devresinde arıza varmış sonunda bulduk ve servise gönderdik yada akım trafolarında kaçak varsa ondanda açar
 
Bahsettiğin saatlerde sekonder koruma rölesine gelen akım trafosu uçlarından hassas bir ölçme aletiyle akımı ölç, yükünü bi görelim.
 
arkadaşım büyük ihtimal senin rölelerinde veya akım trafolarında arıza olabilir.sen akım trafolarında oran testi ve polarite yapman lazım ve rölene akım enjekte ederek kaç amperde açtığını görmen lazım senin ayarladığın değerede açıyormu bunu bilmen lazım eğee bunlarda birşey yoksa senin hattların kendi arasında birbirine değiyor ve aşırı akımdan açıyordur veyahut senin hattının altından çok yakın mesafede bir hat geçiyor olabilir araştırman gerkiyor bütün olasılıkları araştırman gerekir.
 
Açma anında çekilen akımı gözlemlemek gerekir. Sürekli aynı saatlerde açması o saatler arasında çalışan sistem hakkında da araştırma yapmak gerekir ve o andaki yüklerinde iç devre yapılarını kontrol etmek gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,438
Mesajlar
917,636
Kullanıcılar
450,365
Son üye
voltajdıbilmemne

Yeni konular

Geri
Üst