Hareket Sensörü Problemi

conquerror

Üye
Katılım
9 Nis 2009
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
49
Merhaba arkadaşlar;

Ben bir tuvalette hareket sensörleri ile tuvalete giren kişileri algıladığında selonoid valf ile ana vanayı kontrol ediyorum.... Amaç böylece bulunduğum işletmede su damlaması ve kayıpları en aza indirmekti... Çalışmalarda sorun ortaya çıktı...

Tuvalette 2 kabin 1 ana bölme mevcut. Burası çok küçük bir tuvalet. Ana bölümde 2 tane lavabo var.

1- Giren ve çıkan kişilerin sayılarını gene bu sensör ile kontrol edebildim. Girişe koyduğum 180 derece hareket sensörü sayesinde ve burada sorun yok..

2- Fakat ana bölmedeki sensör ilk açışta görüyor fakat bir süre sonra sürekli PLC'ye sürekli sinyal gönderiyor, ve uzun bir süre sonra tekrar çalışıyor... Ben sensördedir diye sensörü değiştirdim fakat değişen birşey olmadı. Sonra paralel bir sensör daha attım hala değişen bir durum yok. Belki panodaki röleler diye onları değiştirdim bir türlü çözemedim sorunu... Bunun sebepleri ne olabilir??? Kabibin biri sorunsuz çalışıyor.
 
söz konusu yerde sensörlerin çalışmasını tetikleyecek havalandırma elemanları varsa onlardan kaynaklanıyor olabilir.
 
Bazı PIR dedektörlerinin röle katında anahtarlama esnasında oluşabilecek paraziti ortadan kaldırmak için , seri olarak direnç ve kondansatör konuyor.Bu eleman arıza yaptığında yada değerleri uygun olmadığında sürekli anahtarlama döngüsüne giriyorlar.Tecrübe ile sabittir.
 
İlk önce vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim.
Hayır başka sistem yok burada.

Şimdi sorunu çözmek için sensörlerin içerisini açmak gerekecek....
 
Öncelikle aranıza yeni katılmış biri olarak böyle faydalı bir forum oluşturan tüm değerli üyelere ve forum sahiplerine teşekkür etmek isterim.Eski bir konuyu canlandırmış olacağım ama yeni konu açıp kalabalık yapmaktan iyidir..Benim sorunum da hareket sensörü ile alakalı ama biraz farklı tabi. ''Dış kapı girişine hareket sensörü taktım ve çıkışlardan aldığım kabloyla bir duy bağladım.önceleri tasarruf ampülle kullanıyordum ama 2 tane tasarruf lamba kısa sürede ömrünü tamamlayınca eski tip armut diye tabir edilen ampüllerin halojen olanlarından taktım..sorunum şu sensör durmadan çalışıyor yani lamba sönüyor hareket falan olmadan 1 saniye sonra tekrar yanıyor,ayarlarından zaman ayarı ve gece gündüz ayarı hepsini denedim ama olmadı.Ben de artık sigortadan açıp kapatıyorum.Bu sorun neden kaynaklanıyor acaba sensör mü bozuldu?
 
Evet sensörde arıza var. Sürekli yanıyorsa siyah kutu şeklinde bir parça var. Devre kesici onun kontakları yapışmış olabilir.
Sensörlerde arıza genelde ya devre kesici ya da kondansitör arızalıdır. En güzeli 10 TL verip yeni sensör almak.
 
Halojenler iyi ısı üretir çok yakındaki nesneleri de ısıtır apliğin camını veya plastiğini. Sensörün ısı kaynaklarını görmemesi gerek PIRın özelliği de ısı ile tetik alması, camı söküp aynı durumu yaşatıyor mu? Cevab evet ise arızalanmıştır. Taktığınız ampullerin üreticinin tavsiye ettiği lamba watının üzerinde kullanmayın. Bir de forumda arama yapın ismini hatırlayamadığım bir arkadaşımız lamba yerine sensöre led bağlamış ve paylaşmıştı.
Aldığınız cihazların k. kılavuzlarını mutlaka okuyun burada dikkat edilmesi noktalar açık açık yazar, bilginizi arttırmak için benzer ürünlerin ambalajlarını okuyun, saygılarımla ör:90 veya 360 derecelik PIR sensör.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst