Enda762 ileri/geri sayıcı

Mehmet6329

Üye
Katılım
28 Ara 2022
Mesajlar
38
Puanları
1
Yaş
28
Merhabalar,
Yeni bir problemim ile sizler ile tartışma konusu açıyorum. Yardımlarınız için sizlere şimdiden teşekkür ederim.
Elimde konu olarakta bahsettiğim ENDA 762 tipi sayıcı mevcut, sayıcı şu ana kadar sorunsuz bir şekilde uzun süredir çalışıyordu. Fakat az önce sayma ile ilgili problem yaşadım ve aynı tip sayıcı ile değiştirdim. Eski sayıcı 15 adet değer girmeme rağmen 19 adet ürün çıkarıyordu, şu an takmış olduğum sayaç ise önceden kullanılan ve yedek bir sayıcı. Sayaca bu sefer 18 adet çıkış verdim, burada da 20 adet çıkış alıyorum. Sayıyı 16 adete düşürdüğümde 18 alıyorum. Sorunumu çözdüm ama ben bu sensörden neden girmiş olduğum değeri alamadım? Önceden kullanıldığı için +2/-2 toleranslı mıydı aklıma bu geldi datasheet bilgilerinde böyle bir durum bahsedilmemiş. Sensörden kaynaklı bir sorun desem bu sefer sayacın belirli bir değerde saniye bekleyerek saymaya devam etmesi gerekir diye düşündüm.
Bu problemi daha önce yaşayan veya bilen arkadaşlarımdan düşüncelerini paylaşmalarını bekliyorum. İyi çalışmalar...
 
Parametrelerde display option altındaki ofset data değerinin kaç olduğuna bakın.sıfır olması gerekir.hangi değer girildi ise onun üzerine saymaya devam eder.
Screenshot_2023-01-09-20-34-49.png
 
Parametrelerde display option altındaki ofset data değerinin kaç olduğuna bakın.sıfır olması gerekir.hangi değer girildi ise onun üzerine saymaya devam eder.
Cevabınızdan ötürü çok teşekkür ederim. Ben datasheet incelerken görmemişim küçük yazdığı için. Peki fabrika ayarlarından hiç bahsetmemişler bilginiz var mıdır fabrika ayarlarına döndürme ile alakalı? İyi çalışmalar. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,176
Kullanıcılar
449,825
Son üye
yasargokdemir

Yeni konular

Geri
Üst