hangi step sürücü

erkan614

Üye
Katılım
4 Şub 2008
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
iyi günler arkadaşlar

step sürücü olarak hangi markayı tavsiye edersiniz? bu konudaki tecrübeleriniz nelerdir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ne miktarda para ayırmayı düşünüyorsun ve ne tip bir işte kullanacaksın?
 
step sürücülerin kullanıldığı her yerde. mesela; masa üstü pantograf cihazında veya basit bir sensör hareketinde veya hassas bir giyotin işleminde.
fiyat aralığı çok önemli değil işini iyi yapsın yeter
bende 2 adet gecko drive g201 var ama nedendir bilemiyorum bu sürücüler bir türlü çalışmadı. belki de taktığım step motorlarla uyumsuz ama 4 farklı çeşit motor ile denedim hep sıkıntı yaşadım. o sebepten yeni alıcağım step sürücüleri önce bi danışıyim dedim.
genel olarak kullandığınız ve memnun olduğunuz step sürücüler hangileri?
 
Bu sürücüleri ben de kullanmıştım ve gayet iyi sonuç vermişti. Gecko ürünleri Amerika'da hobi CNC gruplarında oldukça tutuluyor ve kullanılıyor. Eğer sürücüler sağlam ise muhtemelen basit bir yerde hata yapıyorsunuzdur.

Bağlantıyı nasıl yaptığınızı, nasıl bir besleme kullandığınızı ve nasıl sürdüğünüzü belirtirseniz belki sorunun kaynağını bulabiliriz.

CNC tarzı makinelerde, özellikle de kesici takım, aynı anda birkaç eksen hareket halindeyken iş yapıyorsa, step yerine servo motor kullanmanız daha iyi netice verir. Motorları sürme kısmı yine step ile aynı olacak, sürme yönteminizi değiştirmenize gerek kalmayacak. Tabii servolar, steplere göre biraz daha pahalı ama fiyat çok önemli kriter değil dediğiniz için söyledim.
 
Gecko serisi bildigim kadariyla bipolar motorlar icin. Gecko tarzi suruculerin performansinda ancak unipolar tip surucu dusunurseniz asagidaki linkte yer alan MCR1207-01 surucusunun videolarini izlemenizi oneririm.

http://bikomak.com/default.htm#surucu.htm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst