Haberleşme sistemlerinde kullanılan kablolar.

Berdibek

Üye
Katılım
4 Eki 2006
Mesajlar
439
Puanları
1
Yaş
37
Uzun zamandır kolluyordum mod-bus haberleşme ile ilgili birkaç şey yazmak istiyordum arkadaşlar öncelikle mod-bus haberleşmede kullanılan kabloların tipleri ve bağlantıları farklıdır. Tip olarak twist pair çiftli bükümlü kablo olmalıdır. ayrıca diğer haberleşme kabloları gibi mob-bus içinde ekranlı ( screen ) tip kablo olmalıdır. bağlantıda cihaza göre farklılık göstersede A ( - ) B ( + ) ve Screen olarak bağlanır. Ayrıca haberleşme kabloları elektrikteki mantığa aykırı olarak ince ve çok damarlı kablolardan oluşmalıdır. Çok damarlı olmasının nedeni tek damarlı kablolarda kablo içindeki bakırın ayrılma olasılığının olmasıdır. M

Mod-bus haberleşmede hat sonu direnci kullanılar ama bu direnci sadece hattın sonunda değil hattın her iki ucunda kullanmak gerekiyor. bu direncin değeri 120 ohm dur. Bu direnci kullanmanın amacı hattın *interferanstan (Parazit) etkilenmemesi içindir.

Diğer haberleşme sistemlerindeki kablo bağlantıları ve kablo tipleri nasıl olmalıdır. bu alanda paylaşabliriz.

* Kendi tanımımla hattın dış etkilerden etkilenmesi örneğin hattın yakınında geçen bir güç kablosundan yayılan manyetik alan hatta parazit yaratır bunun gibi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,839
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst