Hızlı Haberleşme Hangisidir?

AhmetNuri

Üye
Katılım
19 Nis 2007
Mesajlar
179
Puanları
1
Yaş
39
Plc den servo yu haberleşme ile sürmek için en uygun yöntem nedir? Can bus , mod bus, profi bus, vb haberleşme türlerini bir biri ile ayıran temel farklar nelerdir?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
SERCOS servo ürünlerin haberleşmesi için geliştirilmiş bir üründür.
 
Hepsi birbirinden farklı protokol ve donanım yapısı ile çalışır. CanBus ve DeviceNet aynı haberleşme mimarisini kullanır. Çoğu RS485 tabanlı olmalarına rağmen farklı yöntemler kullanarak haberleşirler. Şu anda bilinen en hızlı haberleşme Fiberoptik dir. Donanımsal olarak haberleşen bir haberleşme yapısı istiyorsanız Industrial Ethernet tabanlı EtherCAT ya da ProfiNET 1Gbit'e varan haberleşme hızları ile Servo için en idealleridir. Ancak EtherCAT'de COE (Controller Area Network over EtherCAT.) arayüzü kullanır. Yani EtherCAT üzerinden CAN mimarisi kullanılır. Servo motor uygulamalarında SERCOS'da oldukça popülerdir. Uygulama ile doğru orantılıdır.
 
Son düzenleme:
Şu anda bilinen en hızlı haberleşme Fiberoptik dir. Onu da yalnızca Profibus ve Interbus destekliyor.
SERCOS'un da fiber optik desteği var üstad.
 
cevaplar için çok teşekkürler. şimdi aklımdaki düşünceyi size tam olarak sorayım şimdiye kadar yapmakta olduğum tezgahlar için eksenlere cetvel bağlayıp cetvel den de gelen biligiye göre delta sv plc den servoları puls ile sürüyorum. aslına bakarsanız pek bir sıkıntı çıkmıyor. Fakat ben bunu haberleşme ile yapımak istiyorum. Yani her eksende lineer cetvel bağlı olacak ben haberleşme ile servonun dahili pozisyonlama kısmına şuna git buna git diye komut göndereceğim. Cetvel den de gidip gitmdiğini kontrol edeceğim. Delta habrleşme datasını flas a yazdığından max yazma limiti olan 1 milyon hemen doluyormuş. Mod bus tan da feed back almaya kalkarsam haberleşme hızı yetmiyormuş. daha iyi bir alternatif arıyorum.
 
Merhaba,

Delta ASDA serisi servolarda yazma limiti koruması için sürekli iletişime başlamadan önce
P2-30=5 yapılmalı. Sonrasında artık istediğiniz kadar yazabilirsiniz.

Ayrıca ASDA-A2 serisi servolarda harici cetvel ile pozisyon doğrulaması yapabilirsiniz.
Pr ve Pt her iki modda full-close loop olarak pozisyonlama yapabilirsiniz.

İyi çalışmalar.
 
Yayma ile ilgili sorun servo dan degil. plc den kaynaklaniyor. mod bus datasi plc nin fals ina yazildigi icin plc nin flashina yazma limiti olan 1.000.000 hemen doluyor.
 
Profinet derim hemde ip6 destekli derim bir araştır istersen.
 
Sayın AhmetNuri,

Yazma limiti servo ve sürücü parametreleri içindir.
Bu ise (P2-30=5) parametresi ile EEPROM korumalı hale getirilir.

PLC için ise böyle bir yazma sınırı yoktur. Dilediğiniz gibi yazma ve okuma yapabilirsiniz.

İyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,992
Son üye
plaxo

Yeni konular

Geri
Üst