hız regülatörü

Katılım
20 Tem 2010
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
38
ben hesde çalşıyorum ve speed governor konusunda bilgiliyim fakat bir nokta kafamı karıştırdı.primer frekans kontrolü sözleşmesi yapacağımız için speed governorun frekansı nasıl 50hz de tuttuğunu merak ediyorum.yani speed sensörlerinin gönderdiği sinyallere göre mi ayarlıyor? neden 50,1 49,9 hz olmuyor da hep ünite frekansı 50hzde sabit kalabiliyor.bunu acıklayabilrmisnz?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Primer Frekans kontrol, en basit haliyle, türbin governorları üzerinden şebekeye ait üretim ve talep arasındaki dengenin ve şebekenin işletme güvenilirliliğinin sağlanmasıdır. Primer kontrol, türbin governorının, şebekedeki frekans sapmasına bağlı olarak üniteye ait jeneratör çıkış gücünü otomatik olarak ayarlamasıyla gerçekleşir ve şebekedeki talebin sisteme bağlı üniteler arasında mümkün olan en iyi şekilde paylaştırılmasıyla gerçekleştirilir. Şebekede oluşabilecek frekans salınımları, primer frekans kontrolü ile şebekede rol alan tüm ünitelerin primer frekans kontrolü ile saniyeler içinde sistem istikrarlı hale gelir.

Hız regülatörünün görevi bu değişimleri görerek sistemin hızını sabit tutacak şekilde ayar kanatları ve çark kanatlarını kontrol eder.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst