Grup Arge Reaktif Güç Kontrol Rölesi Arızası

Katılım
7 Nis 2017
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bu işlere yeni girdiğim için malzemeleri tanımıyorum ve nasıl kullanılacağını pek bilmiyorum. Bu yüzden kusura bakmayın. Sorunum şu. Grup arge smart svc 12C3L-COM reaktif güç kontrol rölesinde endüktif sürekli yanıyor ve alarm ışığı yanıyordu. Ekranda bilgiler geçerken arada aşırı endüktif yük yazıyordu ve devrede 8 kademe kondansatör vardı. 4 kademe devrede değildi. Panoda anormal bir şey durmuyor. Röleden kademe testi yaptırdım. Test işlemini yaparken bazılarında iki fazlı bazılarında üç fazlı bazılarında da hatalı kademe yazdı. 12 kademeden sonra 13 14 ve 15. kademeleri test etti ama pano 12 kademeli. 13 14 ve 15i test ederken röledeki L3 L2 L1 fazlarının ışıkları yandı. Diğer ikisini görmedim ama L2 fazında iptal edildi yazdı. test tamamlandı diyip çalışınca kontaktörleri devreye alıp çıkardı ama bu seferde L1 ışığı yanıp sönmeye başladı ve alarm ışığı hala yanıyordu. Nasıl çözebilirim sorunu fikri olan var mı?

Düzeltme: L1 L2 L3 reaktör ledleriymiş.
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
merhaba;
Grup arge smart svc 12CL-COM reaktif güç kontrol rölesi kullanılan bir işletmede endüktif ceza geliyor kontrol ettim kontaktörün 1 tanesi arızalanmış yenisi ile değiştirdim ama sonraki ayda end.cezalı geli fatura.Kademe testi yaptırdım normal girip çıkıyorlar.Kademe kontrolü yaptım herhangi birinde hata mesajı yok ve fazlar üzerindeki yükler bir birine eşit cos Q 0.87 civarında.Bu panoda yada röledeki problem nedir yardımcı olabilecek var mıdır?
 
Reaktif röleyi Grup Arge firmasına yollayınız. Ücretsiz olarak kalibre ve tamiri yapılacaktır. Firma kendi ürününün arkasında durmaktadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,605
Son üye
osaricicek

Yeni konular

Geri
Üst