GMT PLC ve HMI Bağlantı sorunu

wild_for

Üye
Katılım
9 Eyl 2009
Mesajlar
315
Puanları
31
İyi günler herkese.
PLC konusunda yeni sayılırım. Elimde GLC-196T PLC ile GOP43-043AT modeli HMI var. GMTSuite yazılımı ve GMTCNT HMI Edit programı ile yazılımları yaptım. İkisine de programları yükledim ama "[1] PLC Response Error" mesajı veriyor. Anladığım kadarıyla PLC ile HMI iletişime geçemiyor.

PLC tarafı COM-2 RS485
GMTSuite konfigürasyon ayarlarından COM-2 RS485 aktif ettim.

HMI tarafı COM-2 RS485 yaptım.

Hatam nerede acaba? Yardım edebileceklere şimdiden teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
HMI tarafinda COM2 RS485 olamaz, COM0 olabilir. Buna bur dikkat et.

Bir de HMI programinda PLC olarak GMTCNT PLC yi secme, Modbus RTU yu sec. Zira GMTSuite yazilimi yeni oldugu icin HMI tarafinda driver dosyasi henuz hazir degil.
 
Evet kusura bakmayın ben yanlış yazmışım. Ekran tarafını RS-485 2 yazacapğıma Com2 yazmışım. Sayın Malikanes sizin dediğiniz gibi yaptım. Haberleşme hatası bitti. Teşekkürler.
 
Ancak şöyle bir sorunla karşılaştım. Ekran tarafından Bit State Switch seçerek koymuş olduğum butonlarla PLC işlem yapmıyor. Online simüle ettiğimde de ilgili butonun ilgili bitini PLC de değişmediğini görüyorum. Böylece çıkışı da değiştirmiyor. Bir diğer sorun olarak; ekran koymuş olduğum butonlardan herhangi birisine bassam bile sanki hepsine birden basılmış gibi aktif ediyor. Bu konuda da yardımcı olabilirsen sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
 
Bu gibi sorunlara ancak uzak baglanti ile cevap verilebilir. Firma ile irtibat kurarsan bu sekilde yardimci olacaklardir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,537
Kullanıcılar
449,910
Son üye
citythunder

Yeni konular

Geri
Üst