Ges şebeke enerjisi gittiğinde şebekeye enerji basar mı?

asild

Üye
Katılım
10 Eki 2021
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
25
On grid bir sistemde Şebeke enerjisi kesilirse ne olur? GES şebekeye enerji veriyorsa ve hatta çalışma yapılıyorsa bu tehlikeli bir durum değil midir? Yönetmelikte bununla ilgili açıklama var mı arkadaşlar?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Anladıgım kadarıyla böyle bir şey değil mi sizin aklınıza takılan ise şebeke gittiğinde hatta sorun varsa hatta elektiriği vermek tehlikeli olur mu diyorsunuz size şöyle cevap vereyim anladıgım kadarıyla

İnverter şebekeden besleniyorsa şebekeye bağlı olan kontaktör devre dışı kalır o hatta güc vermez tekrar elektrik geldiğinde inverter devreye girip kontaktörü devreye sokup hattı beslemiş olur böylelikle bi tehlike olacağını sanmıyorum.
 
Doğrudur Ongrid sistemlerde şebeke gittiği anda tüm sistem durur.
Bu konuda bir şey sormak istiyorum. On grid inverterler şebeke enerjisi olmadığı zaman çıkışlarını kapatıyor. Üretim yapmıyor. On grid inverterin olduğu sistemde şebeke izleme rölesi kullanmadan(bilindiği üzere çok pahalı) sistem kurulabilir mi? Ana şalteri düşük gerilim bobini ile açtırılabiliriz. Zaten inverterler sistemi denetliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst