Kontaktöre 12v bğlanır mı?

Merhaba. Sadece evdeki aydınlatma sistemi için kesintisiz güç sistemi (kaynağıyla) evde başarıyla çalışan off-line UPS sistemini düşünüyorsunuz, anladığım kadarıyla.

Off-line UPS'lerde güç varken şebekeyle by-pass'la beslenilir, yok iken akü-inverterle güç yüke otomatik transfer edilir.

İnverter kaç voltluk ve amper/saatlik bir aküden kaç amper çekiyor, kaç amperi kontaktörle tam olarak bu esnada (DC akımın transferinde) taşımış olacak?

Bunu şunun için soruyorum, amper 30 'dan yüksek değilse 12 volt 30 A'lık araç far kuvvetlendirme rölesi de 220 voltla kullanılacak kontaktörlerin yerini alabilir ve böylece de NO ve NC kontakları tek rölede yer alır örneğin, AC 220 volt kontaktörde NO ve NC kontakları bulunmuyor, devreye açık ve devreye kapalı kontakları ( 3faz kontaktörlerde) veya mühürleme devresi veya özel otomatiği bulunuyor.

UPS'lerde iç inverter aküden beslenemyecek voltaja düşünce akü akımını UPS içten otomatik (entegrelerinin bunu sezmesiyle) kesiyor, sizin bunu manuel yapmanız veya otomatiğe çevirmek için ya bir zamanlayıcı devresi veya akü voltajını sezip inverteri otomatik akü devresinden kesen bir düzeneği de ayrıca düşünmek gerekecek.

* Zamanlayıcının zaman ayarı, ev içi aydınlatma yüküne göre sabitlenmiş (yük değişince çalışma zamanı değişeceği için) bir zaman ayarı olarak seçilmiş olup inverterin yüke girme ve çıkma zamanlarında bu zamanlayıcının resetlenip geriye doğru sayması, kesintiyle yüke girişlerde zamanlayıcının her defasında bu şekilde resetlenip çalışabilmesi de gerekiyor.

Örneğin NF buzdolabının bozulan iç defrost sistemi için oluşturulan harici defrost sisteminde 220>12 AC/DC adaptör ve 4 adet 12 volt mini rölelerle faz ve nötr hattı için de NO ve NC kontaklarını seçenekli olarak rezistans ve buzdolabı kartına geçişlerde ve 24 saatteki olan zamanlama için otomat tip zanalayıcıyla birlikte kullanmıştım. Bu yapmayı düşündüğünüz sistem ayni off-line UPS 'ler gibi çalışacak, eğer başarıyla da çalıştırmaya muvaffak olursanız eğer. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst