gemi soğutma odaları arızası

FFG55

Üye
Katılım
24 Kas 2009
Mesajlar
33
Puanları
1
arkadaslar sorum su:gemide çalısıyorum gemide 2 adet soğutma odası var 1.kahvaltı odası 2.et odası ve 2 adet bitzer kompresör var.gelgelelim 1 haftadır evaparatör o kadar buz yapıyorki hava gecişi imkansız -20 olması gereken et odası -7 ye zor düşüyor aynı problem kompresördede mevcut kompresörün her yeri yarım cm buzla kaplı.bunun önüne gecmek için yaptığım işlemler:1.drayeri kontrol ettim sorun yok.2.sistemde gaz fazla dedim sistemden gaz attım.3.evaparatör fanının laynı kaçık gibi geldi kanatları değiştirdim ama henüz sonuca bakamadım .tahminimce kompresörün emişine gaz sıvı halde geliyor yada faz evaparatörü soğutamıyor.evaparatör ve kompresörün donmasını naıl engelleriz.yardımlarınızı bekliyorum.not:gaz r-22 kondenser deniz suyu soğutmalıdır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
cihazın defrost sisteminde problem vardır cihaz defrosta geçmezse buz tabakası kalınlaşır ve hava geçişini engelleyip evapın soguklugunun odaya yayılmasına engel olur ... cihazınız elektriklimi defrost yapıyor gazlımı....defrost kontrolü elektronikmi yoksa mekanik sistemmi...defrost sistemini kontrol edin...kompressörün buzlanması gazın fazlalıgındanda olabilir evapın aşırı buzlanıp ısısını atamayıp sıvı gazı kompressöre girişindende kaynaklanır...
 
Evaporatörlerde defrost sistemi var mı? varsa sistem çalışıyor mu ona bir bakın. kompresör giriş - çıkış basınçlarını yazmamışınız. kondenserin temizliğine bakın. kondenserin gövdesine bakarak anlayabilirsiniz. Deniz suyu sıcaklığı da önemlidir. deniz suyu sıcaklığı gereğinden düşükse dengeyi bozabilir. kompresörlerin karter ısıtması varmı ona da bakın. Buzlukların kapısını fazla açıp kapamayın.
 
evaparatör defrostu elektrili çalısıyor.sorun halloldu evap fanı değişti diğerinin laynı kaçmış problem çözüldü.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,379
Mesajlar
917,112
Kullanıcılar
450,257
Son üye
Ali Mert Esendemir

Yeni konular

Geri
Üst