Sharp sj pt69r-hs buzdolabı arızası

Bu evaparatörğn altında sanırım.

Screenshot_20200519-150358_Drive~2.png
Screenshot_20200519-150358_Drive~2.png
 
Altta evaporator kapagina montajli ve uzerinde aluminyum yapiskan bantli oldugu yaziyor.
 
Evet alttaki parca oldugu gorunuyor.

Olcebilir misiniz kac ohm?
 
Evet alttaki parca oldugu gorunuyor.

Olcebilir misiniz kac ohm?
Üst sağ ikili sıcaklık sensörü, alt sol ikili sigorta. probların uçlarını 1 ve 2 numaraya yani termalsigortaya takıp omaj ölçümü yaptığımda 0.L çıktı. 5-6 ya yani defrost sensörüne bağladığımda 0.L çıktı sonra 4 küsür felan çıktı tam ölçemedim herhalde. rezistansın uçlarına takıp ölçtüğümde 321 ohm çıktı (dökümanda 331 yazıyor model farklılığından olabilir). @serkan_48 hocam.
1589893073812.png

benim anladığım termal sigorta bozuk herhalde @serkan_48 hocam. Oda aşağıdaki özelliklerde bir sigortaymış.
WhatsApp Image 2020-05-19 at 16.42.07.jpeg

Ekran Alıntısı.PNG
 
Son düzenleme:
O zaman geriye rezistans kaldi. Bu termistore bagli olan rezistansi olcermisiniz? Omaj görmemiz lazim.
 
Şimdi,

Termal fuse ölçtüğümüzde Ol okuyorsak sigorta açık devre ve arızalı. Ama çok düşük omaj okuyorsak 001 yada 003 gibi bir değer fuse sağlam rezistans bozuk. Rezistansın omajı görüştüğümüz gibi 300 ohm civarı olmalı. Ama rezistanstan emin olmak için Termal fuse çıkışından rezistansı ölçmemiz lazım. Tam nerden ölçtüğünüzü anlayamadım.
 
Tam da eski bir buzdolabımda benzer sorunu yaşayıp, nasıl çözerim diye araştıracakken konuyu gördüm. Dolap iyi soğutmuyordu, arka tarafta buzlanma var diye bir gün açık bıraktık. Sonra gaz basıldı, sonra yine dengesiz soğutunca kılcal borularda yağ var tıkıyor diye üst soğutucu kısım sökülüp temizlendi, derken yine gaz basıldı ve sonuç aynı. Neticede motor bir şekilde yılların eskitmesiyle artık piston sekmanlarından sanırım ya da yağın incelmesi sonucu yağı borulara sızdırıyor ve ince kısımda tıkanmaya sebep oluyordu. Halen öylece bir köşede bir kaç senedir duruyor. Yazlık olayından dolayı acaba motor değişimi ve komple tesisatın temizlenerek yağdan arınması sağlanırsa bir süre daha idare eder mi diye düşünüyorum. Bu konuda benim de yardıma ihtiyacım var. Dolap beko nf 1310T modeli olabilir. Yıl olarak ekonomik ömrünü doldursa da gövde sağlam, uygun şekilde çalışır hale getirebilsem iyi olacak. Orta boy bir dolap için 2500 TL vermek istemiyorum.

Geçmişte konuşulmuş https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/buzdolabı-alt-kısım-soğutmuyor.81455/post-497773

Benim durumu açıklamak istedim. Bugün 5-6 senedir öylece bekleyen dolabı fişe taktım. Bir kaç dakika bekledim sadece gösterge ışıkları ve iç aydınlatma yandı, devreye girmedi. Bir süre sonra kontrol ettiğimde sessizce çalışıyordu fakat ne buzluk kısmında ne de diğer kısımda herhangi bir soğutma belirtisi yoktu. Durduğu yerde kapı contaları falan sararıp deforme olduğunu da görünce bundan bir hayır çıkmaz düşüncesiyle yeni bir buzdolabı almaya karar verdim. Daha önce serviste çalışan bir arkadaş motor değişecek 700 TL'yi bulur masrafı dedi. Aslında yukarıdaki paylaştığım konularda işin ehli ustalar motoru değiştirmeden de boruları temizleyip çözüm üretilebileceğini ifade etmişler. Öyle usta da bize denk gelmez sanırım. Yer, zaman ve gerekli alet edavat olsa kurcalamak isterdim fakat ortam müsait değil maalesef.:(
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,625
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst