sonexson

Üye
Katılım
5 Eki 2013
Mesajlar
6
Puanları
1
CCTV Güvenlik kameraları renkli ve Gece-Gündüz ( Day night ) kameralar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Renkli kameralar ortamın kararmasıyla doğru orantılı olarak öncelikle görüntüyü yavaşlatmakta sonra karıncalanmakta ve hava iyice karardığında ise karanlık bir görüntü sunmaktadır. Bu durumda kameradan alınan görüntü kalitesi çok düşüktür. CCTV kameralardan gece görüntü alabilmek için mutlakaday/night (gece görüşlü) özelliği olan güvenlik kamerası olması gerekmektedir.

Gece Görüşlü güvenlik kameraları gündüz kalitesinde aldığınız görüntüleri gece karanlığında da almanızı sağlamaktadır. Gece Görüşlü güvenlik kameralarında kameranın görüntüyü algılayabilmesini sağlayan iki adet sensör bulunmaktadır. Sensörlerden bir tanesi gündüz diğeri gece görüntü alınabilmesini sağlamaktadır.Gece görüşlü kameralarda bulunan sensörler aydınlık ve karanlık ortamları otomatik algılayıp, geçiş işlemini otomatik gerçekleştirmektedir.


Bazı gece görüşlü kameralarda ise anlatılan iki gibi adet sensör bulunmamaktadır. Bu kamera çeşitlerindeelektronik day/night denilen özellik mevcuttur. Elektronik Day/night kameralar iki adet sensöre sahipgece görüşlü kameralar kadar iyi performans sağlamazlar. Günümüzde bu kameralarda gece görüşlü kamera olarak satışa sunulmaktadır. Gece görüşlü kamera araştırırken, satın alacakken mutlaka elektronik day/night kamera mı, yoksa gerçek iki sensörü bulunan gece görüşlü kamera mı olduğunu öğrenerek satın alınız.Kameraların orjinal kataloglarından da bu bilgiye ulaşabilirsiniz.


Zifiri karanlık havalarda gece görüşlü kameralarda dahi tam bir performans sağlanamaz. Gece Görüşlü güvenlik kameralarında kaliteli görüntü alabilmek için az da olsa ışığa ihtiyaç vardır. Zifiri karanlık durumlarda görüntü almak için gece görüşlü güvenlik kameralarının üzerine kızıl ötesi görünüme olanak sağlayan IR Ledler yerleştirilmektedir (Infared led). Bu güvenlik kamerası sistemine günümüzde IR güvenlik kamerası denilmekte ve piyasa da çok sayıda bulunmaktadır. Ir Güvenlik kamerası sistemlerinde dikkat edilecek konu ise mutlaka gece görüşlü kamera özelliği taşımasıdır. Uzak doğu ürünlerinin bir çoğu gece görüşlü kamera olmasına rağmen daha önce bahsettiğimiz gibi iki sensörü bulunan cihazlar değildir.Hazır Kamera sistemlerini ya da gece görüşlü kamera sistemi alırken mutlaka bu konulara dikkat ediniz.
Kaynak: Hazır Kamera Sistemleri
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst