Gece görüşlü arabalar geliyor!

elektronikmuh

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
2,235
Puanları
1,866
Yaş
47
Gece uzun far yakmak tarihe karışıyor! Yeni gece görüş sistemleri otomobillerde yer alıyor...

Alman teknoloji devi Bosch'un, otomobil kameralarına yerleştirdiği geliştirilmiş gece görüş sistemi, yol kenarındaki objelerin geceleri algılanmasını sağlıyor.

Tüketicinin 2009 model Mercedes-Benz E-Sınıfı otomobillerle tanıştığı Night Vision Plus görüntüleyiciler, araç konsoluna yerleştirilerek, sürücüye yüksek kontrast imaj çıktıları sağlıyor ve yol kenarındaki 'hareketli' objeleri algılıyor. Rüzgarlık arkasına yerleştirilen kızılötesi kameraların, otomobilin farlarından gelen kızılötesi ışığı algılaması prensibiyle çalışan teknolojinin, 150 metreye kadar mesafedeki 'hareketli objeleri' algılayabildiği iddia ediliyor.

İnsanın aklına ister istemez şu soru geliyor: Acaba araç hareket halindeyken bu sistem, ne kadar verimli çalışıyor? Bu sorunun yanıtını öğrenebilmek için, son model bir Mercedes-Benz E-Sınıfı otomobilin direksiyonuna geçmek ve test etmek gerekiyor.
 
hocam guzel ama bu haberde aynı ıdrarla calısan arabam gıbı karanlık bır sokakta karsıdan karsıya kecmek ıcınde yayalarada gece gorus yaparlar artık ...::D basıma geldı tek farla bır kere gece surus yapmak zorunda kaldım onumdekı aracı sollayan vatandas benım tek far olmam nedenı ıle (motor sandı heralde ) sollamaya cıktı ALLAH ıma sukur kurtuldum far olmadan gece gorusu ıle nasıl turkıyede yolculuk yapılır artık orasını deneyınce anlıyıcaz ...
 
Ben bu olayı 1996 yılında ilk gece görüşlü el kameramı aldığımda bodruma giderken gece arabamda denemişti. siyah beyaz dı ama olsun süper gösteriyordu. bunu mercedes daha yeni mi yapmış.
 
Er yada gec olmus da
farsız olmaz aga:)
 
Hocam farsız degıl galıba uzun farları kullanmıyosun kısa farlar olacak cunku o kısa farların kızıl otesı ısınlarından yararlanıyor galıba gece goruslu kameralar nasıl ay ısıgından faydalanıp daha ıyı gostrıyo ıse onlarda oyledır dıye dusunuyorum
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,722
Kullanıcılar
449,959
Son üye
çor-man

Yeni konular

Geri
Üst