GAZ İZOLELİ AYIRICI HAKKINDA

leiurucus

Üye
Katılım
14 Ağu 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar,

Bugün bir proje üzerinde çalışıyordum ürünlerde GAZ İZOLELİ diye bir ibare kullanılmış.
GAZ İZOLELİ AYIRICI, GAZ İZOLELİ KESİCİ ve GAZ İZOLELİ HÜCRELER hakkında bilgisi olan bir arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim genelde AG üzerine çalıştığımdan bu ürünlere biraz yabancıyım ama öğrenmem için yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Saygılarımla,

LEIURUCUS
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
SF6 gaz ile izolasyon yapılmış hücreler. forumda araştırırsan bulursun.
 
Gaz izoleli kesici, yük ayırıcısı ya da hücreler; SF6 (sülfür hexafluorid) gazı sayesinde izolasyon seviyesi artırılmış cihazlardır. SF6 gazının atmosfer basıncındaki delinme gerilimi yaklaşık 89 kV/cm'dir. Havanın delinme gerilimi ise yaklaşık 30 kV/cm'dir. Bu değerler göz önüne alındığında SF6 gazı ile daha dar bir hacim içerisinde (ölçülerde) açma-kapama cihazları tasarlamak mümkündür. Firma kataloglarını incelerseniz eğer 36 kV seviyesinde gaz izoleli bir hücrenin 45 cm genişliğinde, metal-clad vakumlu bir hücrenin 120 cm genişliğinde olduğunu görebilirsiniz.

Tabi burada şunu kastetmiyorum SF6 iyi diğerleri kötü demiyorum. Bu tercih işletme güvenilirliği, işletme sürekliliği, esnek çalışma ve adaptif olabilme gibi şartların belirleyeceği unsurlara göre belirlenirler. Gaz izoleli OG cihazlar genellikle yeni şehir Şebeke dağıtımında sıklıkla karşımıza çıkan ürünlerdir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,285
Mesajlar
916,443
Kullanıcılar
450,117
Son üye
3ZİNED_

Yeni konular

Geri
Üst