garanti bankası

1579aaa

Üye
Katılım
9 Ara 2010
Mesajlar
66
Puanları
1
Yaş
49
Arkadaşlar çalıştığım yer dolayısıyla garanti bankasına hesap açtırmıştım ancak isten çıktıktan sonra 2 ay kadar kartı kapattırmadım birde baktım 45 tl hesap işletim ücreti kesmişler bunun üzerine hesabı açtığım yere gittim kapattırdım içinde 90 kurus para var dediler onu çektim kapattırdım ancak kapattırdıktan sonra ne ben bir kağıt istedim kapandığına dair nede banka görevlisi bir belge verdi bende ilk defa böyle bir şey basıma geldiğinden açıkçası bir belge istemeyi unuttum hesap kapandı dendi ama bu tarz işlemlerde kapandığında dair bir belge verilir mi ? acaba daha sonradan sorun çıkarmasın.
 
her hangi bir şey olmaz zaten belli bir süre kullanılmayan hesapları banka kendi kapatıyor slm
 
Aynen rezistansa katılıorum bende hesap kapattırdım fakat hiçbir belge almadım herhangi bir durum olmuyor zaten 10 yıl gibi bir zaman asımından sonra hesap otomatikmen kapanıp hesabınızda para varsa da merkez bankasına aktarılıyor.Bu arada yaşlı olupta bankada parası olan bir yakınınız varsa uyarmanızı tavsiye ederim genelde onlar gitmiyor bankaya ve bu sekilde milyonlarca para merkez bankasına aktarılıyor..:)
 
Banka hiçbir zaman hesabı kaptmaz bir yakınım çalıştığı yerden emekli oldu 2 sene sonra 200 tl hesabınıza para yatırcaz dediler.Çalıştığı zaman ki bankanın hesap numarasına yatırmışlar 2 sene için 45+ 45 90tl hesap kullanım ücreti aldılar
 
Değerli arkadaşlar,

Eskiden devlet bankaları çok hantaldı ve işlemler çok yavaş işliyordu.
Şimdi devir değişti.
Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası gibi devlet bankalarının hız bakımından özel bankalardan hiçbir farkı kalmadı. Memur mantığı yok.
Hesap işletim ücreti hemen hemen bütün bankalar alıyor.
Madem hesap işletim ücretinden kaçış yok, o zaman devlet bankaları ile çalışın. Hiç olmazsa hesap işletim ücretleri devlete kalır.
 
Hesabı açtırırken maaş hesabı olarak açtırdığınız için sözleşmenizde hesap işletim ücreti alınır diye bir ibare olduğunu zannetmiyorum. Tüketici hakem heyetine başvurarak haksız yere alınan hesap işletim ücretini geri alabilirsiniz.
 
bankalarla işim olmaz emeklıyım daha doğrusu sadece maaş aldığım banka harıç 10 yıl oldu butun kredı kartı hesap kapattım bır hafta önce maaş aldığım bankadan kredı alacaktım gorevlı takıp e duşmuş borcunuzdan dolayı kredı onaylanmadı dedı hangı banka böyle bışey yaptı bılmıyorum borcum olmadığı halde merkez bankasından oğrenılıyormuş oraya gıdıp öğrencem böyle bışey nasıl yaparlar anlamış değılım
 
Hesabı açtırırken maaş hesabı olarak açtırdığınız için sözleşmenizde hesap işletim ücreti alınır diye bir ibare olduğunu zannetmiyorum. Tüketici hakem heyetine başvurarak haksız yere alınan hesap işletim ücretini geri alabilirsiniz.

Maaş hesabı olarak açıldığında eğer kamu kurumunda çalışıyorsanız kurum banka ile anlaşma yapıyor ve siz o kurumdan ayrılıncaya kadar veya kurum başka bir banka ile anlaşıncaya kadar o hesaptan işletim ücreti kesilmiyor, ben bu şekilde biliyorum.:)
 
bir çok banka 2 tane otomatik ödeme talimatı verirseniz hesap işletim ücreti almıyor bilginize.

durceylan'ın değidi gibi devlet bankaları yada kalitesi belli olan bankaları seçmek lazım, 3. sınıf bankalar sizin bilginiz olmadan özel hayat sigortası, fon alım satımı, ayakbastı parası gibi saçma ücretler kesebiliyorlar hesabınızdan
 
Özel bankalara kesinlikle güvenmeyiniz. Her türlü çorabı başınıza örmeye hazır bankalardır. Özel bankalara elini veren kolunu kaptırır.

Tüm bankacılık işlemlerinizi Ziraat, Vakıfbank veya Halkbankası ile yapmanızı tavsiye ederim. Havale, eft, kira ödemesi vs. lerinden her banka komisyon alıyor. Komisyonları devlete bırakın...!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,071
Kullanıcılar
450,044
Son üye
limaseramik

Yeni konular

Geri
Üst