Güneşle Soğutma Hakkında

arkadaslar bu sıstem antayada metro avm de var parabolık günes panelı kullanılmıs

Evet antalya metro avm de var bizim arkadaslar devreye aldı..

Ayrıca Muğla Sarıgerme İber Otelde var. Devreye alma ve çalıştırma esnasında bende bulundum. Güzel sistemler..

LiBr sistemler hakkında çevrim şemaları mevcut. Eğitimlerde baya üzerinde konuşup tartışmıştık. Yapımı ise çok zor malzeme bulmanız dert ayrıca tuz olarak adlandırdıgımız LiBr sistem içinde kolay kristalleşen bir malzeme. Solusyonu o kadar iyi ayarlamalısınız ki çevrim kristalleşmeden devam etsin. Ayrıca o kadar çok teferruat varki tuzlu bir çevrim yapmak için iyi bir arge ve çalışma yapmak lazım.

Onun yerine benimde düşüncem amonyaklı bir absorbsiyon sistemi yapmak. Başlangıç noktam amonyaklı minibarlar örnek olacak sistem olarak daha büyüğünü yapmak.. Ama hala araştırmaktayım.. Ev hayatı ne zaman imkan tanırsa denemeler yapıcam ama bu gidişle biraz zor gibi...

Hayat işte...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
selam benım bır fıkrım var mantıklımı acaba:) solar panelle elektrik uretılıp peltier direncine versek onun soğuttuğu ekonomık olurmu acaba?
 
selam benım bır fıkrım var mantıklımı acaba:) solar panelle elektrik uretılıp peltier direncine versek onun soğuttuğu ekonomık olurmu acaba?

Malesef verimli olmuyor.....

Olay mantıklı ama güneş panelleri m2 ye düşen enerjinin % 17 ile maksimum % 25 ini elektrik enerjisine ceviriyor. ve peltier denilen alet te çok verimli değil. aşırı akım çekiyor ama elde ettiğimiz soğutma çok az. yani böyle bir sistem düşünülürse ağız uçuklatak maliyet çıkartır ...
 
:)antalyadan yazıyorsunuz orada verımlı olmazsa türkiyede başka yerde maalesef verımlı olmaz bir arkadaşim almanyadan solar panel getırmış 9 m.karesi 1 kwatt verıyormuş ben gormedım ben çinden getırttım maalesef çok zayıf ekonomik bır sistem kurma hayal piyasada talep var özellikle köylerde içme suyu depolarına su basmak için birazdaha malıyetı duşmesı lazım :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst