Güneş panelinden düşük amper alımı

Mppt marka model nedir? Aku grubunuzun durumu nedir kac volt kac amper? Nasıl bağlılar? Sistemi nasıl start ediyorsunuz?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Panelinizi kaç yildir kullanıyorsunuz?
Merhaba Panelleri yeni aldım İki paneli montajladım.Cihazlar çalışmadı 24 voltluk akü şarz oluyor gözüküyor ama Mppt de şarz akımı okunamıyor 0.3 -0.2 amper gibi
Panelleri yeni aldık.Montajladık seri ve paralel olarak deneme yaptık.24 voltluk aküleri şarz etmeye çalıştığımızda MPPT Cihazında şarz oluyor gösteriyor volt olarak gözüküyor ama amper olarak 0.2-0.3 amper okunuyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ampermetre ile panelin açık devre akımını ölçtünüz mü? Ayrıca panellere herhangi bir gölge düşmemeli!
 
Panelin iki ucunu uygun kademede bir ampermetreye veya ölçü aletini 10A kademesine alıp artıyı artıya eksiyi eksiye bağlayıp doğrudan ölçün. Ölçü aletini uzun süre tutmayın sigortasını attırır!
 
iki panel seri bağlı iken 0.49 mAmper 12 Voltluk 3 watlık bir lamba bağladığımda volt kayboluyor.Alıcı yokken 61.2 volt değer okunuyor
Panellerde başka bir sorun olabilir? Panel arkasındaki kablo bağlantı kutusu açılarak diyotların ölçülmesi gerekir.
Ölçü aletsiz bu işlere girişilmemelidir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,661
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst