güneş paneli invertör

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dupisk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dupisk

Profesyonel Üye
arkadaşlar güneş panelinde güneş olunca olduğu kadarı panelden diğer kısmı şebekeden çekecek huawenin böyle bir inverer varmı atıyorum güneş paneli 10 kw ama 8 kw üretim var diğer 2 kw yı şebekeden karşılayacak yani hibrit çalışacak

arkadaşlar güneş panelinde güneş olunca olduğu kadarı panelden diğer kısmı şebekeden çekecek huawenin böyle bir inverer varmı atıyorum güneş paneli 10 kw ama 8 kw üretim var diğer 2 kw yı şebekeden karşılayacak yani hibrit çalışacak
Merhabalar tam olarak sonda dediğiniz gibi hibrit invertörler diye geçiyor adı , baktım katalogdan Huawei SUN2000-10KTL-M1 diye geçiyor ama bu model batarya desteği (yedekleme) yapmaz. Şebeke gittiğinde çalışmaz, çünkü tamamen şebeke senkronize çalışan bir cihaz. Bu cihaza Smart Power Sensor (DTSU666-H) takarsan şebekeden ne kadar çekildiği tüketimin ne kadarının güneşten karşılandığı görebilirsin.
Özetle bu cihaz ;
Güneş varsa onu kullanır
Yetersizse şebekeden tamamlar
Güneş fazlaysa şebekeye satar (lisansın varsa).
Rastgele.

güzel insan, böyle bir sistem vardır, yapılabilir ama bir invertör tek başına yapabilir mi bilmiyorum. çünkü elektrik tüketimi, tek başına sabit bir kriter değildir. çünkü hem üretim, hem de tüketim kendi içinde dalgalanmalara maruz kalır.
sistem/ tüketim tanımlanması yerinde ve gerçek zamanlı analizlerle çözümler üretilebilir.

güzel insan, böyle bir sistem vardır, yapılabilir ama bir invertör tek başına yapabilir mi bilmiyorum. çünkü elektrik tüketimi, tek başına sabit bir kriter değildir. çünkü hem üretim, hem de tüketim kendi içinde dalgalanmalara maruz kalır.
sistem/ tüketim tanımlanması yerinde ve gerçek zamanlı analizlerle çözümler üretilebilir.

Yapıyor abim söylediğim model daha önce devreye aldım

Bir arkadaşım bu iş için çıkma bir şebeke-ups inverter almıştı. Normalde cihaz şebekeden binayı besliyor şebeke gidince ups leri devreye alıyordu. Kendisi güneş paneli inverterinden gelen voltajı şebeke olarak girdi asıl şebekeyi ise ups olarak girdi. Akşam saatlerinde akü voltajı düştüğünde şebekeye geçiyordu.

deye marka hibrit invertera bakın. batarya-jeneratör-şebeke-panel ve yük olarak tamamını bağlayıp istediğiniz senaryoya uygun çalıştırabilirsiniz.

Merhabalar tam olarak sonda dediğiniz gibi hibrit invertörler diye geçiyor adı , baktım katalogdan Huawei SUN2000-10KTL-M1 diye geçiyor ama bu model batarya desteği (yedekleme) yapmaz. Şebeke gittiğinde çalışmaz, çünkü tamamen şebeke senkronize çalışan bir cihaz. Bu cihaza Smart Power Sensor (DTSU666-H) takarsan şebekeden ne kadar çekildiği tüketimin ne kadarının güneşten karşılandığı görebilirsin.
Özetle bu cihaz ;
Güneş varsa onu kullanır
Yetersizse şebekeden tamamlar
Güneş fazlaysa şebekeye satar (lisansın varsa).
Rastgele.
çok teşekkürler

Forum istatistikleri

Konular
131,473
Kullanıcılar
455,395
Son üye
cekok

Yeni konular

Geri