Güneş enerjisi sistemlerinde akım ve gerilimi sabit tutmanın yolları !?

Ben tam anlatamadığımdandır, demek istediğim bilgisayarı işin içene karıştırmaya gerek yok, anlık veya saatlik günlük hernezaman güneş panelinin durumu ile ilgili herhangi veri alınıp işlenebilir bu işlemi mikrodenetleyici yapabilir, ama anladığım kadarıyla sizin bilgisayar kullanmanız işinizi kolaylaştıracak md. programlamaktan daha iyi biliyorsunuz herhalde pc yi.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Panellerden gelen elektrik gücü,bir depolama sistemi(Akü,ultra kondansatör=Süper kondansatör) ile biriktirilmedikçe,güneşin yokluğuna veya açısına göre değişmeyecek bir güç çıkışını da yakalayabilmeniz zordur.Zaten akü kullanımı gibi,güç kapasitesi desteğinin de serbest olarak bulunduğundan söz ediyorsunuz.Gerekenden çok fazla deşarj durumu gerçekleşmesiyle,anlık olarak ölçülebilen sabit akım,voltaj değerinin,hedeflenen belirli bir limitin altına düşmesini önlemek için,mutlaka mikrodenetleyicili bir kartlı bir birimi,aküler ve güneş paneli arasında yer alabilmelidir benim görüşüme göre.Bu sayede ancak belirlenen bir güç(Akım*voltaj) durumunun akıllı bir devre tarafından gerekenden fazla kullanılması önlenebilir.Çalışacak olan bu sürekli tüketici,12 volt 0.14 A değerinde bir pc Fırçasız(brushless) fanı ise,çekeceği güç zaten (12*0.14) watt kadardır.Bu değer,anlık ölçümlerinizi de,panelinizin yeterli bir gücü verebilecek büyüklükte olduğunu varsayarak etkilemeyecektir diyebiliriz.

Güneşin yüzde yüz verimli elektrik sağlamayacağı,bulutlu ve kış günlerinde de,ayni değerlerin sabit olarak korunabilmesi,"akü-mikrodenetleyici-panel arasındaki" en iyi koordinasyonla sağlanabilir hiç şüphe yok ki.Aslında bu tür güneş paneli sistemlerindeki olabilecek kesikliği kompanse edebilmenin en iyi yolu da,bir başka alternatifi,örneğin bir rüzgar türbinini de,kombine bir sistem olarak mikrodenetleyici kontrolünde paralel,alternatif olarak sağlayabilmektir.Bu sağlanırsa,kesiklik tamamen azaltılmış,sürekli ve değişmeyen güç çıkışı,akışı da elde edilebilmiş olur.Sistemi ev cihazlarında kullanmanız durumunda,zaten 12 v.dc-220 v.ac. invertör kullanılacağı için,girişteki küçük güç dalgalanmaları(Akım*volt değişimleri) çıkış voltajına ve güç değerine,belirli bir anma güç değerinin üzerindeki değerlerin dışında,direkt olarak da yansımayacaktır.Başarılar dilerim.Kolay gelsin.
 
MGNİ devre semalarını nerden temin edebiliriz arkadaşlar bir fikri olan var mı ?
 
Mgni devresi elimizde var. Serdar Bey. Ulaşabilirisiniz.
 
Akü kullanmadan da güneş enerjisinden faydalanabilirsiniz.Bunun için fotovoltaik Panel kullanmanız gerekir.Ayrıca Azami güneş enerjisinden faydalanmak için ise parabolik panelle max.fayda sağlanabilir.
 
Akü kullanmadan da güneş enerjisinden faydalanabilirsiniz.Bunun için fotovoltaik Panel kullanmanız gerekir.Ayrıca Azami güneş enerjisinden faydalanmak için ise parabolik panelle max.fayda sağlanabilir.
"fotovoltaik Panel" dediğiniz nedir? Arkadaşımızın ne kullanacağını sanıyorsunuz, su ısıtmak için güneş paneli mi? Bilmediğiniz konularda keskin yorumlar yapıp kendinizi komik duruma düşürmemeli, okuyucuları yanıltmamalısınız.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,875
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst