Güneş Enerjisi ile Motor Çalıştırmak

faco48

Üye
Katılım
14 Nis 2007
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar güneş enerjisi ile 1 Hp motor çalıştırmam mümkün mü?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ustam bu kullandığın çevrici (Güneş pili, vs) gücüne göre değişir. Güneş 1 metre karelik bir alana ortalama 1,3kw güç uygulamaktadır. Gerekli donanım olduktan sonra Mw seviyelerini görmeniz bile mümkün.

Burada önemli olan bu uygulama için ne kullandığınız ve verebildiği güç önemlidir.

Saygılar
 
Sanırım sizin bahsettiğiniz güney illerinde güneş enerjisi ile ısınmadan kaynaklanan buyuk paneller ile motor döndürmek .Tabii motor çalıştırmak mumkun ,ben hiç denemedim ama suyu 80-90 derece ye kadar ısıtabiliyorsa neden motoru döndürmesin olur ama çok pahalıya patlar çunku o paneller 700-800 milyon sanırım ve sadece güneş olunca enerji alabilirsiniz
 
Sn.görkem basettiğiniz olayı anlayamadım biraz daha açmanız mümkün mü?
ben güneş paneli derken güneş pillerini kastetmiştim belki yanlış çağrışım yapmıştır?

Saygılar
 
Sn.görkem basettiğiniz olayı anlayamadım biraz daha açmanız mümkün mü?

Gunes-Enerjisi.jpg


vakumlus.jpg


Bu sistemler ikiye ayrılıyor

1-Doğal Çevrimli Solar Sistemler


Ek bir pompa veya başka bir devinimsel mekanizma olmayan sistemlerdir.

Sistemin içinde bulunan Isıtıcı akışkan bu sistemlerde kendiliğinden hareket eder. Kollektör ve depo arasında gerçekleşen bu değişimin çalışma esası ısınan suyun yoğunlaşmasına dayanmaktadır. Isınan suyun yoğunlaşması herhangi bir dış etken gerektirmeden, suyun deponun üst seviyesine çıkmasını sağlamaktadır. Basit bir fizik kuralından yola çıkarak oluşturulan bu sistem son derece basit fakat etkilidir. Kendiliğinden oluşan bu hareket, aynı zamanda depo ve kolektör arasındaki ısı transferinide gerçekleştirmektedir. Bütün gün boyunca tekrarlanan bu süreç suyun ısınmasını sağlamaktadır.

Bu tür sistemlerde deponun mutlak suretle kollektörün üstünde olması gerekmektedir. İkisi arasındaki yükseklik farkı ortalama 30 ila 45 cm olmalıdır. Görece az su ihtiyacı olan yerlere göre tasarlanmışlardır ve diğer (Pompalı vs) sistemlere göre daha ekonomiktirler. Doğal çevrimli sistemler kendi içinde ikiye ayrılmaktadır.


Açık Güneş Enerjisi Sistemleri


Bu sistemin en büyük dezavantajı, havanın sıfır veya eksi değerlere düşen bölgelerde, bütün yıl boyunca kullanılamamasıdır.

Açık sistemlerde kullanım suyu kollektörden geçerek doğrudan ısınmaktadır. Isı transfer akışkanının bulunmadığı bu sistemlerdeki suyun mutlaka kış aylarında tahliye edilip boşaltılması zorunludur.

Ayrıca dikkat edilmesi gereken başka bir husus, sudaki kireç oranıdır. Suyun kireçsiz olduğu bölgelerde daha iyi verim alınmaktadır.

Kapalı Güneş Enerjisi Sistemleri

Birbirinden bağımsız çalışan iki üniteden oluşurlar. Kollektör güneşten emdiği ısıyı şebekeden gelen suya transfer eder. Bunun temin edilmesi için bir eşanjör kullanılır.

Kollektördeki bulunan akışkan, su ve antifirizden oluşmaktadır. Burada en önemli şey, karışımdaki antifirizin oranıdır. Doğru orandaki karışım ve doğru marka için en iyisi yetkili ve profesyonel birinin tavsiyesini almaktır.

Cebri Sirkülasyonlu Güneş enerjisi Sistemleri

Bu sistemlerde bir pompa kullanılmaktadır. Kollektör ünitesindeki akışkanın hareketi için pompa kullanımı zorunludur. Güneş kollektörleri sayesinde toplanan enerji, kullanılan pompa yardımıyla eşanşöre (ısı dönüştürücü) aktarılır ve tank içindeki su, bu sayede ısıtılır.

Doğal çevirimli sistemlere göre verimleri fazla olmasına rağmen, bu sistemler daha çok endüstriyel kullanımlar veya çok daha fazla sıcak su ihtiyacı duyan birimlerde (oteller, hastaneler vb) tercih edilmektedir.

2-Cebri sirkülasyonlu sistemlerde, ihtiyaca göre 2 ila 25 arasında güneş kollektörü kullanılabilir.

Bu sistemin en önemli avantajı ihtiyaç duyulan suyu, güneşsiz havalarda bile en ekonomik şartlarla sunmasıdır. Şöyle ki, sistem, kullanıcıya ilk önce kollektörlerdeki sıcak suyu sağlamakta, ancak yeterli şartların (güneşin yeterli olmadığı veya akşam saatlerinde) oluşmadığı durumlarda elektrik enerjisini suyun ısıtılması için kullanmaktadır.

Bu sistem kendi içinde Basınçlı Sistemler ve Basınçsız Sistemler diye ikiye ayrılmaktadır. Basınçsız sistemlerin en büyük avantajı, kullanılan antifriz sayesinde kış aylarında da kullanılabilmesi ve kireçlenmeye sebep olmamasıdır. Bu sistemde gene kullanılan antifiriz sayesinde donma olayı söz konusu değildir.


bilgiler alıntıdır.
 
Sn.Görkem verdiğiniz bilgi güzel ve bizzat evimde kullandığım bir sistem

Arkadaşlar güneş enerjisi ile 1 Hp motor çalıştırmam mümkün mü?

Sadece arkadaşın sorusuyla bağdaştıramadımsanırım bir yanlış anlaşılma var. Zira bu sistemlerin ısısı ile enerji üretilemez (En azından elektrik olarak)

Saygılar
 
Tam olarak bilmiyorum ama güneşden gelen enerjisiyi ısı enerjisine çeviriyorsa nedee elekrik enerjisi çeviremesin diye düşündüm güneş pilleri ile araba yaptılar ve bu tür paneller vardı sanırım onlarda şimdilik tam olarak konuşamayacağım ama araştırıp tekrar konuşuruz
 
Arkadaşlar ben anlatamadım galiba.Bir müşterim söyledi böyle bişeyi elektrik olmadan bu motoru nasıl çalıştırırız diye.
 
Sayın arkadaşlar, herkes doğru söylüyor aslında, kısaca şöyle bahsedeyim.


* Güneş panelleri; Türkiye'nin birçok bölgesinde kullanılıp, özellikle de güneydoğu anadolu ve akdeniz bölgelerinde çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Güneş enerji sistemleri ile su ısıtılır, insanlar sıcak su ihtiyaçlarını buradan karşılayabilirler. Yılın büyük bir bölümünde, tabii bölgeden bölegeye fark var ama, oldukça verim sağlanabilmektedir.

* Sayın faco48'in sorusuna gelince; güneş pilleri ile güneş panelleri farklı şeylerdir. Güneş pilleri, elektrik üretimi için kullanılmaktadır. Güneş pili, akü, inverter vs. komplex bir sistemden meydana gelmektedir. Bu sayede elektrik üretimi sağlanmaktadır. Ayrıntılı bilgiler internette oldukça mevcut.

* Esas sorunuza gelince 1 HP bir motoru oldukça uygun bir fiyata, güneşten elektrik üretimi yöntemiyle besleyebilirsiniz.
 
Sayın faco48 1hp'lik motor ortalama 0,745kW enerji harcar burada en önemli etken motorun günlük çalışma süresi,örneğin 1kW'lık güneş enerji sistemiyle ortalama yazın sistemi 7 saat süreyle çalıştırabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,535
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst