Güneş enerjisi ile çalışan uçak yapıldı....

Katılım
14 Ocak 2009
Mesajlar
559
Puanları
6
Yaş
55
Konum
Seyitömer Termik santralı KÜTAHYA
Solar Impulse dönüşe geçiyor

solar_impulse_donuse_geciyor13410378110_h897474.jpg


Güneş enerjisiyle çalışan uçak "Solar Impulse", uçuşa başladığı İsviçre'ye dönmek üzere Fas'ın güneyindeki Ouarzazate'den başkent Rabat'a geldi.


Bölgedeki AFP muhabiri, uçağın Ouarzazate'den dün yerel saatle 06.33'de havalandığını ve Rabat'a 22.20'de indiğini belirtti.
Alkışlarla karşılanan uçağın İsviçreli pilotu Andre Borschberg, uçuşun çok iyi geçtiğini ifade etti.
Uçağın İsviçre'ye inme tarihi kesinlik kazanmadı.

"Solar Impulse", ilk kıtalararası uçuşunu yapmak üzere İsviçre'nin Payerne kentinden 24 Mayıs'ta havalanmış, 5 Haziran'da Rabat'a gelmiş ve 22 Haziran'da Ouarzazate'ye ulaşmıştı.
Uçak, bir damla yakıt kullanmadan İsviçre'den Fas'a kadar 2 bin 500 kilometreden uzun yolu katetti.

KAYNAK HABER 7
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Burda anlamadığım nokta, uçtuğu bölgeler hep güneşlimi olmak zorunda bu uçağın. :)
 
Depolama muhtemelen vardır, hava şartları için kesin konuşmak veya tuturmak mümkün olmuyor çoğunlukla. Ama uçak bu hafif depolama nasıl olur ki acaba ???
 
zannedersem planör karışımı bir alettir bu.
 
bir önlem alınmıştır sadece gneşenerjisine güvenerek bence insan hayatını tehlikeye atmazlar
 
bu tip taşıtlarda kalkışta kullanılıyo enerjinin büyük bölümü uçarken sıfır yakıta yakın enerji sarfiyatı oluyor bu yüzden 2.000 metreden fazla yol yapıyor.
 
Arkadaşlar yeni ve güzel bir haberi, daha sizinle paylaşmaktan mutluyum : Güneş enerjili taksi bisiklet üretildi

nerjili_taksi_bisiklet_uretildi13503997100_h941000.jpg


İhtiyaç duyduğu enerjiyi tamamen güneş enerjisinden karşılayan üç tekerlekli taksi bisiklet üretildi.

Ege Üniversitesi Ege Güneş Ekibi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek hareketi için ihtiyaç duyduğu enerjiyi güneş enerjisinden karşılayan üç tekerlekli taksi bisiklet üretti. Yaklaşık 8 ayda hazırlanan araç, 25-30 kilometre hıza çıkabiliyor. Ayrıca güneşte kendi kendini şarj edebilen taksi bisikletin 1 dakikalık kullanımı için 3 dakika şarjda kalması gerekiyor.

Aracın tasarımından imalatına kadar herşeyinin öğrenciler tarafından gerçekleştirildiği taksi bisiklet, Seferihisar'da turistlerin gezdirilmesi için kullanılacak. Türkiye'nin ilk Citta Slow (Sakin Şehir) seçilen Seferihisar'da kullanılacak taksi bisiklet, önümüzdeki bahar aylarından itibaren hizmete sunulacak.
 
Bilgi için teşekkürler Meraklı ustam, sağolun.
Aynı şeyi ben de düşünüyordum. Piyasada 3 tekerlekli, arkasında sepeti olan bisiklet var. O bisiklete bir adet 24 v. 500 w. dc. motor bağlamayı, sepet içine 2 adet 12 v. 60 ah. akü koymayı ve bisikletin üzerine de 80 veya 100 w.lık 4 adet güneş paneli koymayı düşünüyorum. Tabii akü şarj cihazı da mevcut olacak. Güneş paneli ayrıca şemsiye görevi yapacak.
 
Şefim , Allah'ın izni ile yapacağınıza inanıyorum,bilgi birikimi ve tecrübeleriniz ile genç arkadaşlarımıza güzel örnek olursunuz.Size ve sizin gibi müteşebbis arkadaşlara gönülden başarılar diliyorum.Hatta bu işi profesyonel anlamda ticarete yönelik üretim yapacak bir finansör bulmanızıda çok isterim.Sağlıcakla kalın.....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,868
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst