Güç Çarpanı Ölçme Metodları

MAGNATE

Üye
Katılım
25 Tem 2013
Mesajlar
13
Puanları
1
Merhabalar,
Güç çarpanı ölçme yöntemleri nelerdir? Faz farkı hangi yöntemlerle ölçülür? Piyasadaki en ideal güç çarpanı ölçme yöntemi hangisidir? Bu konularda yardımcı olabilecek birileri var mı? Şimdiden teşekkür ediyorum...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
gerilim ve akım ölçümünden elde edilen eşit seviyeli sinyallerin arasında ki açı farkı, alınan sinyallerin sıfır seviyeleri arasında ki zaman farkı ölçülerek yapılır.

öncelikle güç çarpanı, cos fi, güç kat sayısı, bunlar aynı anlamdadır bunun gerilim ve akım periyotları üzerine etkisini araştırıp sonra da
Zero Crossing Detector devrelerini araştırırsan anlaman kolaylaşacaktır
 
çok teşekkür ediyorum bilgilendirme için. ben yöntem olarak; akım sensörleri, gerilim sensörleri, sıfır geçiş dedektörü ve PIC'ten oluşan bir sistem belirledim ancak proje hocam bunu kabullenmeyerek piyasadaki diğer güç çarpanı ölçme yöntemlerini inceleyerek kendisine sunmamı ve güç çarpanını direkt olarak çıkışından veren entegrelerin yapısını açıklamamı istedi ve ben bu konular hakkında kaynak sıkıntısı yaşıyorum şu anda. üniversitemin kütüphanesinde dahi bulamadım..
 
PSU larda kullanılan PFC kontrol devre ve entegrelerini incelemeni tavsiye ederim (çıkış olarak bunlar pwm benzeri sinyal üretirler ve filitre ilavesi ile analog çıkış alabilirsin) , analog cos fi metre yapısını incelemende faydalı olabilir. bunların yanında güç ölçme yöntemlerini de araştırabilirsin (Malum sayaçlar aktif gücü okur)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst