Görmenizi Doğal Olarak İyileştirmenin Yolları

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
tnuc1.jpg


İnsanlar yaşlandıkça bazı organlar görevlerini yeterince yerine getiremez. Göz de bunlardan biridir. Gözümüze gençliğimizde iyi bakmazsak, yaşlanınca körlüğe bile yol açan bazı hastalıklar oluşabilir. Ancak siz bu hastalıkları yıllarca yediğiniz yiyeceklerle önleyebilirsiniz.

Amerikan Optometri Derneği'ne göre, dünya çapında 25 milyondan fazla insan, 55 yaş üstü insanlarda körlüğe yol açan yaşa bağlı maküler dejenerasyon ve katarakttan etkileniyor. Bu hastalıklar genellikle gözün oksidasyonu ve iltihaplanmasıyla oluşuyor, fakat araştırmacılar lutein ve zeaxanthin isimli besin maddeleri açısından zengin yiyeceklerin kronik göz hastalığı riskini azaltabildiğini belirlediler.

İşte görmenizi geliştirmek için 6 gıda:

1. Mısır: Lezzetinin yanında mısırın içinde de lutein ve zeaxanthin var. "Journal of Agricultural Food and Chemistry" isimli dergide yer alan araştırmaya göre, mısırı daha fazla pişirmek porsiyon başına içerdiği lutein ve zeaxanthin miktarını artırıyor. Ayrıca mısırı salatalara, çorbalara, tencere yemeklerine ekleyebilirsiniz.

2. Ispanak: Bir tabak ıspanakta 20,4 miligram lutein ve zeaxanthin bulunuyor. Sandviçlerinize ıspanak ekleyebilirsiniz, ıspanaktan salata olarak faydalanabilirsiniz ya da ıspanağı farklı sebzelerle su haline getirip içebilirsiniz. Ispanağı pişirerek yerseniz vücudunuz luteini daha iyi absorbe eder.

3. Brokoli: Lif bakımından zengin olan brokoli bol miktarda C vitamini içeriyor. Bunların yanı sıra brokolide görmenizi iyileştiren lutein ve zeaxanthin gibi beta-karotenler bulunuyor. Pişmiş brokoliyi omletinize veya salatalarınıza ekleyebilir, brokoli çorbası yapabilirsiniz.


4. Yumurta: Güne başlamanın en sağlıklı yolu proteinle dolu yumurtadır. Ayrıca yumurta diğer besin maddeleri ve vitaminlerin yanı sıra lutein, E vitamini ve Omega-3 içeriyor.

5. Karahana: Kanserle savaşan antioksidanlar ve vitaminler açısından zengin olan karalahana iyi bir beta-karoten ile hem lutein ve hem de zeaxanthin kaynağıdır. Bir kase karalahananın içinde 23,8 miligram lutein ve zeaxathin bulunuyor. Ayrıca karalahanayı salatalarınızda kullanabilirsiniz veya yemeğini ve dolmasını yapabilirsiniz.

6. Portakal: Ulusal Göz Enstitüsü tarafından finanse edilen araştırmaya göre, kış aylarının vazgeçilmezi olan bu narenciyede bol miktarda C vitamini bulunuyor. Gözde C vitamini E vitamini gibi diğer önemli antioksidanların yeniden üretilmesine yardım eder.

Alıntıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst