Sizi Hastalıklardan Koruyan ve İyileştiren Gıdalar

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
eNVL6Y.jpg


MİDE YANMASINI TEDAVİ EDEN GIDALAR - TAM TAHILLAR VE LİF: Daha fazla sebze tüketin ve beyaz pirinç ile hamur işi yerine tam buğdaylı yiyecekleri tercih edin. Yüksek miktarda çözülemeyen lif içeriğinin sindirilmesi midenizde daha az zaman alıyor. Bu yiyeceklerin sindirimi kolaydır, mide yanmasına iyi gelir.

SOĞUKLAR İÇİN - TON BALIĞI, HİNDİ: Kış ayları boyunca salatalarla yaşamayın. Yeterli miktarda selenyum almazsanız bağışıklık sisteminiz desteklenmez. Selenyum gribin de dahil olduğu bakteri ve virüsleri öldürmeden sorumlu olan beyaz kan hücresi oluşumuna yardım ediyor. Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde selenyum eksikliğinin ciddi grip semptomlarını artırdığı belirlendi. Bir porsiyon sardalye yiyerek günlük selenyum ihtiyacınızın yüzde 60’ını karşılayabilirsiniz. Ayrıca bu balıklar size Omega-3 yağ asiti de sağlar.

MAYALANMIŞ GIDALAR: Yoğurt, kefir gibi yiyecekler bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardım eden faydalı bakteriler, probiyotikler içerirler. İsveç’te yapılan araştırmaya göre, mayalı içecekler tüketmek hasta olduğunuz günlerin sayısını yüzde 55 oranında azaltıyor.

KARALAHANA, ISPANAK, BALKABAĞI, HAVUÇ: Bu yiyeceklerin içindeki A vitamini mukus zarını nemli ve sağlıklı tutar, böylece mikroplar bu zarı geçemez. Bu nedenle sağlıklı olmak için düzenli olarak bu gıdaları tüketmelisiniz.

EKLEM VE KAS AĞRILARINI HAFİFLETENLER - YAĞLI BALIK: Somon ve sardalye gibi balıkların içindeki Omega-3 yağ asitleri tutulmuş olan dizlerinizin yeniden çalışmasına yardım eder. Geçtiğimiz günlerde araştırma ile omega-3’ün eklem ağrısını azalttığı tespit edildi.

KİRAZ: Sporcular antrenmandan sonraki kırgınlığı azaltmak için anti-inflamatuar özelliği olan kiraz suyu içmenin çok faydalı olduğunu belirtiyorlar. Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, bir hafta boyunca günde iki kez 340 gram kiraz yiyen koşucuların koşudan sonda daha az ağrı duydukları belirlendi.

ALERJİYE İYİ GELENLER - KURUYEMİŞ VE ÇEKİRDEK: Gözleriniz kaşınıyor ve sürekli hapşırıyor musunuz? Sincap gibi yapın ve kuruyemiş ile çekirdekleri depolayıp, saklayın. Badem, yer fıstığı ve ayçekirdeği E vitaminiyle doludur. Araştırmalar da E vitamininin alerjik tepkiyi azaltmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.

Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre, E vitamini açısından zengin gıdalarla beslenen insanlarda saman nezlesi görülme riski daha düşüktür. Yetişkinler için önerilen E vitamini günlük 15 miligramdır. Bunu da 60 gram kadar ayçekirdeği tüketerek karşılayabilirsiniz.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONUYLA SAVAŞANLAR - MAYDANOZ ÇAYI: Araştırmacılar, maydanoz filizinin bazısı antibiyotiklere karşı direnç gösteren idrar yolu enfeksiyonuna yol açan mikroplara karşı antibakteriyal gücü olduğunu belirlediler. Biraz su kaynatın, 10 dakika boyunca bir demet maydonoz sapını demlenmeye bırakın ve sonra için. Bunu gün boyunca tekrarlayın.

KIZILCIK SUYU: Yapılan araştırmalara göre, kızılcık ya da yaban mersininin içinde bulunan “proanthocyanidins” isimli bileşenler bakterilerin mesane hücrelerine temasını ve enfeksiyon oluşmasını engelliyor. McGill Üniversitesi’nde yapılan araştırmada ise kızılcığın idrar yolu enfeksiyonuna yol açan bakterileri önlediği tespit edildi.

Alıntıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst