Frekans sabitken Torku artırarak jeneratörde üretilen güç nasıl artırılıyor?

etooba

Üye
Katılım
2 Eyl 2010
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
33
Aslında sorum güç artırılacağı zaman uyartı akımının artmasının sebebi nedir şeklindeydi, öğrenebildiklerimi yazdım eğer bir yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.


Jeneratörler 50 Hz frekansı sabit tutarken sadece torku artırarak üretilen güç artırılıyor ve primer frekans kontrolu bu sayede yapılabiliyormuş. Bildiğim kadarıyla stator sargılarında oluşacak gerilimi frekans sabitken artırmanın tek yolu elektromıknatısın gücünü artırmaktan geçiyor. Elektromıknatısın gücü arttıkça rotorun dönmesi için daha çok tork gerekir mi?

Eğer gerekirse uyartı (exciter) akımının artmasının sebebi sanırım bu sayede artan güç oranında torku yokederek frekans kontrolu yapmış olacağız.

değil mi?

Gerekmiyorsa bilen biri açıklarsa çok sevinirim..

Saygılar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Hiç küçük bir motoru elle döndündün mü . Çıkışlar boştayken fırıl fırıl çevirirsin ama çıkışı kısa devre yapınca kaskatı kesilir. Dolayısıyla tüketim artıp jeneratör yüke bindiğinde deviri düşmeye başlar, otomatik kontrol deviri yükseltmek için daha fazla suyu tribüne sevkeder.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,660
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst