Forumla birlikte yaptığımız güç kaynağı (xl4016 ve bir soru)

Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
136
Puanları
1
Yaş
40
Herkese selamlar, resmen forumla birlikte yaptığımız güç kaynağı bitti. Tüm şarj aletlerini kaldırdım. İçerisinde laptop telefon vb. şarja uygun komponentler var. Hepinize, yorumunu esirgemeyen tüm ustalarıma teşekkürler.

Son soru: potanslarla voltaj ya da amper ayarı yaparken tepki süresi çok oluyor. Yani potansı çeviriyorum ama dijital ekranda değer 2 saniye sonra geliyor. Gecikme oluyor. Hele sert bir çevirme yapınca sanki geriye Sayar gibi tek tek sayıp o değere geliyor. Gecikme var yani, anında değişmiyor. Bunu nasıl çözerim? Acaba dijital voltmetre mi bozuktur?
4A3AF983-ED44-44F5-9DEC-5C45AB8C5EF0.jpeg

BEB90F45-86F8-4E56-B65C-D3B4F29CF96A.jpeg
 
Bazı power supply'larda çıkış kondansatörüne sönümleme direnci bağlanmaz. Siz bağladınız mı bilmiyorum fakat anlattığınız sorun tıpkı fişten çektikten sonra ışığı hemen sönmeyen adaptörler gibi. Konu ile ilgili hesaplama formülünü bilmiyorum fakat linkini bırakıyorum:

https://mobile.donanimhaber.com/kondansatorun-amaci-nedir--23633436#:~:text=ayrıca kondansatöre paralel 470K gibi,çarpılma riskinide engellemiş olursunuz...

Umarım işiniz hallolur.

Yönetim notu: link yönlendirme kaldırılmıştır. Bc vc gibi link yönlendirme kullanmayınız.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@fersizhayal , geç olsun yavaş olsun ama adam gibi sağlıklı çalışsın. o kadar aceleci olma. belki sana o yavaş gelen zaman aralığı çok sağlıklı bir aralıktır. senin hata yapmanın önüne geçiyordur. dert etme
 
Merhabalar.
Bu gerilim ve akım ölçen sizinde kullandığınız cihazdan elimde 4 beş tane var ve neredeyse hepsi farklı birşeyler gösteriyor.
Öncelikle çıkış gerilimi bir multimetre ile ölçülüp deneme yapılmalı,
Bir diğer husus ta bu voltmetrelerin daha sağlıklı çalışması için 5-6 voltla beslenmesi ve beslemenin ayrı şekilde yapılması.
Örnek vermek isterim ben en iyi randımanı o şekilde almıştım.
Ucuz bir şarj cihazının devresini güç kaynağı içine yerleştirip,
220 volt ac ile besleyip çıkıştan gelen 5 volt DC ile voltmetreyi besledim.
En iyi en doğru değerleri gösteren voltmetreyi belirleyip onu kullandım ve en son olarak ta,
Unit multimetre den yola çıkarak voltmetrenin arkasında bulunan gerilim ve akım ayar trimpotlarını çevirerek kalibrasyon ayarını yaptım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,805
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst