Fiber optik kablo

42kafkas

Üye
Katılım
14 May 2012
Mesajlar
37
Puanları
1
Fiberoptik kablodan isik gormemem normal mi profibus olm den sokunce hiç isik goremedim
 
Fiber optik kabloyu lazer ile test ettiniz mi ? Fiber den geçen ışını normal bir şekilde gözle göremezsiniz yalnız lazer gönderirseniz görebilirsiniz. OLM cihazında herhangi bir haberleşme arızası var mı ?
 
Fiber optik kabloyu lazer ile test ettiniz mi ?

Çalisan bir haberlesmede sisteminde fiber optik kablosunun ucunu sokunce herhangi bir ışık görmemiz mümkün degil diyorsunuz doğru hocam
Bu arada dediginiz gibi lazer tuttuk birinden ısik alamadik kopukluk var zannedersem
 
Yıllar önce gigabit ethernet portlardan fiber kabloları söküp gözle kontrol ederdik. Avucumuzun içina aldığımız fiber kabloyu nispeten karanlık yerde gözümüzü dayadığımızda kırmızı bir ışık görürdük. Eğer standart değişmediyse aynı şekilde görebilmek lazım.
 
mutlaka ışık görmeniz lazım. Bizimde 120 metrelik siemens drive lar arası optik kabloda sorun vardı ışık zayıf geliyordu o bile etkili mutlaka belli bir seviyenin üstünde olması gerekli, baya tecrübe ettik zamanında. Yardımcı olabileceğim bir konu olursa sorabilirsin.
 
Tipik fiber optik dalga boyları 850 nm, 1300 nm ve 1500 nm'dir,
Hepsi infrared aralığında bulunur.
Ortam aydınlıksa göremeyebilirsiniz.
Telefonunuzun kamerası ile bakın. Karar verin..
 
En temizi fiber kabloyu lazer ile test etmektir. Kimi cihazlar var fiber kaçıncı metresinde kopuk olduğunu dahi söylüyor. Naçizane tavsiyem test edip ona göre aksiyon almanızdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,765
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst