Ferroli Domitop kombi yanıp sönme sorunu

@elektrikçicüneyt, @arkaplan, baca temiz, yine de komple söküp yıkadım. Fanın da iç körük kısmını suyla yıkadım. Ayrıca rülman kısımlarına wd40 sıktım. Zaten tozlu sayılmazdı. Sorun ya fanın gücünün yetersiz kalması ya da yanan gazı deşarj etmesinin yetersiz kalması. Ya da temiz havayı bacadan yeterli çekemiyor. Her halükarda prostat dengesi bozulduğundan yanan alev sönüyor ya da gazı açmayıp ateşlemiyor. Yarın fanı değiştireceğim.
bacanız temiz olabilir fan motorunuz zamanla gücümü zayıfladı kendi fanınızı diğer kombi de denediniz mi?
 
bacanız temiz olabilir fan motorunuz zamanla gücümü zayıfladı kendi fanınızı diğer kombi de denediniz mi?
Bu akşam baca fanlarını çapraz değiştirdim. Çalışan kombinin fanını prosestat'i ile birlikte takmama rağmen çalışmadı. Benden çıkan fan da diğer çalışan kombide kapağı kapatınca kombi alevi sondu ve tekrar ateşlemedi. Kullanım suyunu açtım yine diğeri gibi fanı açıyor ama ateşlemiyor. Çalışırken fan hızlarında bir anormallik hissedilmiyor. Devir sayıcı ile bakılmadığında anlamak zor zaten. @elektrikçicüneyt dediğiniz gibi fan gücünde vakumu etkileyebilecek bir güç düşüşü olduğu anlaşılıyor. Kapağın kapanması ile az bir şey zorlanan fan prosestat'ı açamıyor.
Hazır çalışan 2. Cihaz varken tek tek sensörleri deneyin. Veya ölçüp sizinkiyle karşılaştırın.
Her bir şeyi sökmek, 20 yaşındaki bir kombi için sağlamı da bozmak riski taşıyor maalesef. :confused:
Uygun çıkma bir adet baca fanı bulup yerine takmak lazım.
 
@elektrikçicüneyt dediğiniz gibi fan gücünde vakumu etkileyebilecek bir güç düşüşü olduğu anlaşılıyor. Kapağın kapanması ile az bir şey zorlanan fan prosestat'ı açamıyor.
arızayı buldunuz gözünüz aydın ama fan da bildiğim kadarıyla çok da ucuz değil sanıyordum google sordum 169 tl ile 300 tl arasında var mış
 
arızayı buldunuz gözünüz aydın ama fan da bildiğim kadarıyla çok da ucuz değil sanıyordum google sordum 169 tl ile 300 tl arasında var mış
Teşekkür ederim Cüneyt bey, ihtiyar kombi için az sayılmaz. O yüzden bu aralar nasılsa yazlık modda o haliyle sızdırma sorunu pek tehlike oluşturmayacağı için bilahare uyguna çıkma bir fan bulurum inşallah.
 
@arkaplan, Fatih ustadaki gibi bariz belli olsa zaten bunca uğraşmazdım. Haricen her ikisini yanyana çalıştımamış olsam da çalışma sesleri aynı gibi. Ne oluyorsa kapağı kapatınca oluyor. Milinde de herhangi bir sıkışma yok. Dediğim gibi her ihtimale karşı wd40 sıkmıştım, değişen bir şey olmadı.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,962
Mesajlar
913,925
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst