CzrElektronik
Üye
Herkese merhaba eski seri ekransız bir bulaşık Makinesi var bosch. Makine şuan arızada yani 0dan başlatma yapamiyorum reset atsam bile kaldığı yerden devam ediyor.
İlk başlarda reset sonrasi haznede kalan suyu atamıyordu, motor çalışma sesi 1 sn gelip duruyordu. Üst uste 3 kere reset+başlatma yapinca suyu atmayi başarıp yıkamaya geçiyordu fakat sonra yine bi şekilde arizaya geçiyordu.
Ben alt tahliye motorunu söktüm baktim oralari temizledim gider filtre altinda vs bazi parçalar vardı. Motorun bobinleri vs sağlam. Kart üzerindeki bldc sürücüyü test ettim o da sağlam. Şuan makine suyu boşaltma isini gayet iyi yapıyor.
Fakat yine hataya düşüyor bu sefer de fırça sembolünde yanıp sönme var.
Sorun ne olabilir. Sanirsam buharli moda geçmiyor makine.
✓Isıtma resistansini multimetre ile ölçtüm sağlam.
✓yine oradaki NTC yi ölçüm 10k ya 10k direnç verdi o da sağlam.
✓Kart üzerindeki ısıtma rölesi ve diğer röleler de sağlam

İlk başlarda reset sonrasi haznede kalan suyu atamıyordu, motor çalışma sesi 1 sn gelip duruyordu. Üst uste 3 kere reset+başlatma yapinca suyu atmayi başarıp yıkamaya geçiyordu fakat sonra yine bi şekilde arizaya geçiyordu.
Ben alt tahliye motorunu söktüm baktim oralari temizledim gider filtre altinda vs bazi parçalar vardı. Motorun bobinleri vs sağlam. Kart üzerindeki bldc sürücüyü test ettim o da sağlam. Şuan makine suyu boşaltma isini gayet iyi yapıyor.
Fakat yine hataya düşüyor bu sefer de fırça sembolünde yanıp sönme var.
Sorun ne olabilir. Sanirsam buharli moda geçmiyor makine.
✓Isıtma resistansini multimetre ile ölçtüm sağlam.
✓yine oradaki NTC yi ölçüm 10k ya 10k direnç verdi o da sağlam.
✓Kart üzerindeki ısıtma rölesi ve diğer röleler de sağlam