Fabrika'daki motorların ve güç ünitelerinin verimliliklerinin hesaplanması

Arkadaşlar;

Öncelikle şunu prensip olarak kabul edelim ölçmeden ne olduğunu dolayısı ile ne kadar az veya fazla tükettiğinizi bilemezsiniz. Bu nedenle tasarruf için önce aşağıdaki linkten bir 3 fazlı portatif enerji analizörü almanızı ve ardından motorları ve işletme içindeki bölümler'e ait panolarda ölçüm yapıp tüketim noktalarınızı tespit etmenizi tavsiye ederim. Ardından eğer ölçüm yaptığınız bir motor 55 kW iken üzerindeki yük miktarı 20 kW ise öncelikle motorları uygun güçte verimli motorlar ile değiştiriniz. Yok motor yükü değişken ise mutlaka motora, motor sürücü bağlayarak düşük yüklü çalışmalarda motor verimini yükseltebilirsiniz.

Ayrıca kurcağınız basit bir enerji otomasyonu ile tüketim noktalarını sürekli olarak takip edip bölümlere rapor olarak verirseniz hızlı bir şekilde tasarruf yapıldığını göreceksiniz. Çünkü insanlar kontrol edildiklerini bildiklerinde tüketime dikkat ederler.

3 fazlı enerji analizörü için : 3 Fazlı Enerji Analizörleri Portatif Ölçüm Ürünleri

enerji otomasyonu için : Scada Yazılımı Scada
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,850
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst