fabrika ama depo olarak çalışıyor kompanzasyon düzene girmiyor!

yahyakaya

Üye
Katılım
20 Eki 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
40
T:900.634
Ri:352.353
Rc:603.907
trafo:400kva
akım trafosu:25/5
burası bi fabrika ama depo olarak çalışıyor ve yük yok gündüzleri sadece 0.7A ile 4A arası yük çekiyor kaelin varko112 rölesi var bir türlü düzene girmiyor.bana yardımcı olabilecek biri var mı acaba

*"Bakarmısınız, Yardım, Bakmayan kalmasın, Lütfen Yardım" gibi başlıklarla konu açmak yasaktır. Başlık bir konunun özeti niteliğinde olmak zorundadır. Lütfen konu açarken başlık seçmeye dikkat ediniz.
Düzenleme:
korkmaz_design
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
En kolayı,münferit kompanzasyon gözüküyor.Çalştırılan aydınlatma ve motorlar için,münferit kompanzas-
yonu deneyebilirsiniz.Ölçüm,AG den mi,OG denmi ? yükleriniz nedir ? Biraz daha bilgi verebilirmisiniz.
25/5 akım trafosunu,o devreye nasıl bağlayabildiniz ? Bir olaya sebebiyet vermemek bakımından,biraz daha açılkamaya ihtiyaç var.
 
slm.arkadaşım birazdaha konuyu açabilirsen yardımcı olmaya çalışırız hiç yük yok derken çekilen bi akım var sonuçta bunlar nedir lamba mı motor mu ve adetleri nedir.ve bundan sonra hep böylemi devam edecek.
 
gündüzleri sadece bi bekçi klubesi buzdolabı lamba tv başka bişii yok sürekli bu şekilde geceleri 2 tane 160w ciha buharlı lampül var.ölçüm AG den tek fazlı röle var çekilen yüklerle akım trafosu aynı yükte
 
arkadaşım,trafo kaybı diye birşey var fazlabir bilgim yok geçenlerde tedaşçı bi abiden bu konu hakkında bilgi istedim hangi trafo aydaen az nekadar elektrik harcamalı diye çünkü bunların bi limiti var harcasanda harcamasanda o parayı ödersin.tabi kendiside o an yardımcı olamadı,önce bunu bi ortaya çıkartmak gerekir kompanze olmuş olmamış bi faydası yok.eğer o tüketimi aşamıyorsan ve o işletmedeki harcama hep o şekilde kalacaksa tedaşdan güç azaltımı yapman,yeni bir monefaze sayaç kullanman gerekir diye düşünüyorum.saygılar kolay gelsin.
 
dogrudur trafo %40 kadar harcama yapmazsa trafo kaybı meydana geliyor oda cezaya giriyor ondan bilgim var ama bu degerleri acilen aşagıya çekmem lazım
 
Selam,
Nasıl düzene girmiyor?
oranlarınızı yazmamışsınız.Bu arada sayın fahri yetişin sorduklarına da cevap vermemişsiniz.Bunları bilmeden ne önersek yanlış olur.
 
slm arkadaşlar benim sorunum kısa özetliyecegim

peki lokal kopazizyon kullanmayı denedinmi en azından demir kaybı yaşamamış olursun tabiki almaç yani sarfiyat oldugu sürece

_________________________________________________

Ardı ardına mesaj yazmak yerine değiştir butonunu kullanabilirsiniz. Forum kuralları gereği daha uygun olacaktır.

Düzenleme: Roboelektronik 20.10.2008
 
Sn. yahyakaya, ceza oranlarını hesaplarken, iki fatura dönemi arası baz alınır, siz sanırım toplam endekslere göre hesap yapıyorsunuz bir. İkincisi 400kVA trafonun sayaç için akım trafosu 600/5 olur. Sizin bu yükünüzle faturanızın normalden de az gelmesi gerekir. Ölçüm AG'den demişsiniz. Sizin faturanızdaki trafo kaybı miktarı değil cezadan, harcadığınız aktif sarfiyattan bile fazladır.

______________________________________________________________________________

kahramantürk ' Alıntı:
arkadaşım,trafo kaybı diye birşey var fazlabir bilgim yok geçenlerde tedaşçı bi abiden bu konu hakkında bilgi istedim hangi trafo aydaen az nekadar elektrik harcamalı diye çünkü bunların bi limiti var harcasanda harcamasanda o parayı ödersin...

yahyakaya ' Alıntı:
dogrudur trafo %40 kadar harcama yapmazsa trafo kaybı meydana geliyor oda cezaya giriyor ondan bilgim var ama bu degerleri acilen aşagıya çekmem lazım

Ölçüm OG tarafından yapılıyorsa eğer, faturaya trafo kaybı eklenmez. Faturaya trafo kaybı eklenmesi için, sayacın trafodan sonra olması gerekir (AG'den Ölçüm).
Bu trafo kaybıda her yükte eklenir (%40 olayı yoktur). Trafo gücünün %3,5 (binde 35'i ) kadarı faturaya yansıtılır. Sizin trafo kaybı kastınız sanırım: Trafo reaktif kaybı.
Tarımsal sulama yapanlar. Kışın ölü sezonda boş yere trafo kaybı ödememek için, tedaşa dilekçe ile başvurup, ayırıcılarını açtırıp mühürletirler. İlkbaharda sulama başlarken de tekrar dilekçe ile başvurup mühürleri açtırırlar. (Mühürleme ve mühür kırma parası, trafo kaybından çok çok azdır.)
 
çok az yükünüzün olduğunu yazmışsınız ve muhtemelende dengesiz.tek fazdan ölçüm yapan röle kullanıyorsunuz.akım trafosu değerini muhafaza ederek 3 fazdan değer alan ve kompanzasyon yapan varkombi-12 röleyi kullanın.kondansatör güçlerini çok düşük seçin.Her fazın güçlerini ayrı ayrı ölçüp hangi faza ne kadarlık kondansatör gerekli ise o faz faz-nötr bağlantılı kondansatör bağlayın.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,664
Mesajlar
928,872
Kullanıcılar
452,354
Son üye
brkcmn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst