Fırçasız DC Motorları - Brushless motorları hakkında Bilgi lazım ?

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,068
Puanları
156
Yaş
39
Herkese selamun aleyküm değerli ustalar...

Başlıkta fırçasız dc motorlar diye yazdım 3 uçlu bir motorum var elimde ve bu motoru nasıl çalıştırabileceğimi bilmiyorum Kısa bir araştırma yaptım herkes ESC al onunla kullan dedi...

Oysa bana esc lazım değil neden lazım değil çünkü ben bir kart tasarlayacağım ve bu kart üzerinde bu motorun ne kadar zaman saat yönünde ve ne kadar hız ile çalışacağını ayrıca saat yönü tersinde ne kadar zaman ve ne kadar hızda çalışacağını falan ayarlayarak ayrı bir sensörden de bilgi alıp durması çalışması ve hız bilgilerini değiştirebilmem gerekiyor.

Kendi devresi üzerinde 6 tane transistör yada mosfet var devre şemalarını inceledim
https://i.kontrolkalemi.com/2/motor.jpg şeklinde bir yapıya sahip

Ama bütün mesele bu mosfetleri sürme şekli ve sıralaması...

Konu ile ilgili yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Programcılık ufak çaplı zaten vardı @by lent abim bir iş var yaklaşık 10 bin adet kart yapılacak o kart da bu fırçasız motorları kontrol edecek o yüzden bunu öğrenmem gerekiyor ki diğer yerlere ve aşamalara geçebileyim yani bilmediğim tek şey bu idi ;)

Teşekkür ederim ilginiz için...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,268
Kullanıcılar
449,844
Son üye
mehmet.ali.turhan.99@gmai

Yeni konular

Geri
Üst