Evlerde büyük yükler devreye girerken oluşan dalgalanma.

Katılım
4 Nis 2008
Mesajlar
419
Puanları
1
Selamün Aleyküm.
Evlerde büyük yükler özellikle ısıtıcı termosifon, fırın gibi devreye girme anında, aydınlatma elemanlarında anlık kısılma oluyorya bunun pratik bir çözümü varmıdır.

benim evimde de oluyor, ancak ben pek takmıyorum. Sorun patronun oğlunun evinde, benlik bi şey yok enerji kalitesizliğinden kaynaklanıyor, yapabileceğim bir şey yok, tüm tesisatı kontrol ettim sorun gözükmüyor diye anlatıyorum ısrarla halletmemei istiyor.

çok stresli bir durumdayım lütfen işe yarar bir fikir verin.

saygılar...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
evin elektrik girişine voltaj regülatörü konulursa bu sorun çözülür düşüncesindeyim.Bağlanan regülatör 220 Volta ayarlanır.Voltaj devamlı 220 volt seviyelerinde seyreder aydınlatmalardada bi düşüş yaşanmaz.
 
Yer sıkıntı var. regülatör zor, ancak işe yarıyorsa bir şekilde yapılır. 1 veya 2 kwar 3 faz kondansatör acaba işe yararmı?
 
Aynen voltaj regülatörü koyarak sorunu çözebilirsin gerilimde azalma olsa bile belirlenen gerilim sisteme aynı şekilde iletilir.

Bak aklıma birde ne geldi Türk patentli ******* vardı (adam bu cihaz ile milyonlar sahibi oldu) O da gerilim sıçramalarından koruyordu tesisi.

Edit: Reklam yapmışım gibi olmuş kusura bakmayın yetkililer gerekeni yapmış.
 
Son düzenleme:
Sorunun şebekeden kaynaklanacağını sanmıyorum sorun apartman dairesi ise kolon kablo kesitindedir, müstakil yapı ise besleme kablo kesitindedir yada besleme alınan direkte bağlantılara bakılmalı. Gevşek bağlantı yada bağlantılar olmamalı.
Regülatör çözüm olmasına çözümdür ancak pahalı bir çözümdür. Sonra patronunuz sorunu bulamadı bana haybeye masraf yaptırıp regülatör aldırdı demesin sizin için :D

Son olarak şunu belirteyim piyasada voltaj dengeleyici,enerji tasarrufu sağlayıcı diye abuk-sabuk aparatlar satan dolandırıcılara da sakın itibar etmeyin.
 
+++
Ayrıca , "ısıtıcı termosifon fırın gibi" rezistif yükler devreye girince anlık değil sürekli gerilim düşümü olur.
Ancak buzdolabı gibi motoru olan yükler kalkış anında "anlık gerilim düşümü" oluşturur.

Çok özel elektronik tip regülatörler haricinde bunu karşılayabilecek regülatör yoktur , çözümü@YaşlıUzman kardeşimizin yazdı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst