Evin aydınlatma tesisatı?

spain

Üye
Katılım
6 May 2007
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Evin aydınlatmasını kendim halletmek istiyorum fakat yardımlarınıza ihtiyacım var.Evde çoğunluğu 4"lik 22 tane spot yuvası var. Bunların 7 tanesi mutfakta 5 tanesi girişte 3 tane holde bi kısmı banyoda bi kısmı tuvalette vs olarak dağılıyor. Bu tesisatta balast kullanmak şart mıdır? Şart ise kaç tane kullanmam gerekir. Mutfak ve giriş kısmında ampul olarak 9,10W gücünde florasan kullanmak istiyorum. Koridor, tuvalet vb yerlerde 13,18Wlık kullanmak istiyorum. İnternetten baktığım bazı armatürlerde 13,18 gibi aralık falan verilmiş. Armatürüne göre sadece belli aralıklarda mı ampul kullanabiliyoruz. Bu malzemeleri alıp montajı da kendim yapmak niyetindeyim. İstanbul avrupa yakasında ucuz ve kaliteli malzeme alabileceğim uygun yer ve montajın nasıl yapılacağı hakkında bilgilerinize ihtiyacım var. :confused: Her türlü bilgiye açığım.




Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
4 inçlik E27 duylu dawlıgnt spot alıp içinede iyi marka tasarruf ampul kullan.istanbulu bilmediğim için bişey söyleyemiyorum ama fiyatlar 4-5 ltl civarı montajı çok kolay aldığın yer sor görürsen daha rahat anlarsın kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst