Sıva Altı Aydınlatma İşleri

Morman1

Üye
Katılım
26 Kas 2018
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
25
Herkese Merhaba,

Elimde tek katlı çok odalı bir yapının elektrik projesi var. Adp den koridorda ki 4 tane dağıtım panosuna hat çizilmiş bu panolarda birden fazla odanın aydınlatma ve priz tesisatlarını besliyor. Projede asma tavan veya tava yok herşey sıva altı. Sorum şu; odalarda ki aydınlatmalara tavanın betonu dökülmeden önce borular döşeyerek ulaşabiliriz ama bir odada ki armatürler arası tesisatı nasıl çekeriz? Armatürlerin arasında ki mesafeleri hesaplayıp arlara yine beton sırasında boru atmalı mıyız yoksa beton döküldükten sonra döşemede kırım yaparak ilerlemeli miyiz? hangi yöntem daha kullanışlı olur?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Aynı doğrultuda uygun çapta boru döşeyip armatürlerin montajını yapmak işçilik açısından uygun olur tabi şap altı borulara zarar gelme ihtimali her zaman vardır uygun korumaları yapmanızı borunun ezilmesini önlemenizi tavsiye ederim , tabi çıkış yerleri belli ise kablolarıda geçirebilirsiniz ki benim tercih ettiğim bir durum değil benden sonra olacak arızalarda kablo değişimini yapan ustanın , teknisyenin bana rahmet okumasını istemem.
Kırım yapmak her zaman zahmetli külfetli bir iş tabi zorunluluklarda başa gelen çekilir.Kolay gelsin.
 
hiç bir şekilde kolon,kirişleri delme,kazıma binanın yapısal zayıflamasına neden olur ruhsat almasına engel de olabilir...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst