Sıva Altı Aydınlatma İşleri

Morman1

Üye
Katılım
26 Kas 2018
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
25
Herkese Merhaba,

Elimde tek katlı çok odalı bir yapının elektrik projesi var. Adp den koridorda ki 4 tane dağıtım panosuna hat çizilmiş bu panolarda birden fazla odanın aydınlatma ve priz tesisatlarını besliyor. Projede asma tavan veya tava yok herşey sıva altı. Sorum şu; odalarda ki aydınlatmalara tavanın betonu dökülmeden önce borular döşeyerek ulaşabiliriz ama bir odada ki armatürler arası tesisatı nasıl çekeriz? Armatürlerin arasında ki mesafeleri hesaplayıp arlara yine beton sırasında boru atmalı mıyız yoksa beton döküldükten sonra döşemede kırım yaparak ilerlemeli miyiz? hangi yöntem daha kullanışlı olur?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Aynı doğrultuda uygun çapta boru döşeyip armatürlerin montajını yapmak işçilik açısından uygun olur tabi şap altı borulara zarar gelme ihtimali her zaman vardır uygun korumaları yapmanızı borunun ezilmesini önlemenizi tavsiye ederim , tabi çıkış yerleri belli ise kablolarıda geçirebilirsiniz ki benim tercih ettiğim bir durum değil benden sonra olacak arızalarda kablo değişimini yapan ustanın , teknisyenin bana rahmet okumasını istemem.
Kırım yapmak her zaman zahmetli külfetli bir iş tabi zorunluluklarda başa gelen çekilir.Kolay gelsin.
 
hiç bir şekilde kolon,kirişleri delme,kazıma binanın yapısal zayıflamasına neden olur ruhsat almasına engel de olabilir...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst