Evdeki sigorta seçimi doğru mu?

peki ne önerirsiniz ...

İyi bir elektrikçiye daire içi elektrik tesisatınızın tadilatını yaptırınız, ayrıca; yoksa Artık akım rölesi taktırınız,topraklama tesisatınızı kontrol ettiriniz.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
tmm verdiğiniz bilgiler için saolun babam işten gelince ilk işim babamı tesisatı yeniletmesi için ikna etmek olucak.iyi akşamlar verdiğiniz bilgiler için saolun...
 
tmm verdiğiniz bilgiler için saolun babam işten gelince ilk işim babamı tesisatı yeniletmesi için ikna etmek olucak.iyi akşamlar verdiğiniz bilgiler için saolun...

o mahalle elektrikcisinin ustalık belgesinide sor paşam
 
Merhabalar, öncelikle soru anlatımı ve verilmiş cevaplardaki sadelik için tebrikler! Çok faydalı oldu.
Ben diğer sorulara ilave olarak; (sigorta&priz& cihaz) üçlüsü, topraklamasız kullanılırsa zararı ve/veya avantajı olur mu? diye sormak istiyorum. Bende 2 sarmal kablo ve topraksız priz var çünkü.
Cihaz tarafında kontrol kalemi ile metal yüzeyde kaçak var ama şimdiye kadar kimseyi çarpmadı(tesadüfen galiba :) )
Benim sorum : bu prizi, eksi kutbu toprağa bağlasam-elektrik sarfiyatı artar mı? ve
priz ile cihazlarımın (tv-radyo-pc) bağlı olduğu 5 li grup priz arasına 10A sigorta koyarsam elektrik sarfiyatı artar mı? iyi olur mu?

Yorumlarınız için teşekkür ederim.
 
benim sorum : Bu prizi, eksi kutbu toprağa bağlasam-elektrik sarfiyatı artar mı?

eksi kutup dediğiniz nötr hattıdır. Bağlamayın, çünkü nötr hattınız iyi izole değilse , cihaz gövdesine fazladan kaçak akım vermiş olursunuz. Ayrıca eğer evinizde kaçak akım rölesi varsa zaten böyle bişey yaparsanız tutmaz. çünkü cihazın gövdesindeki kaçak akımı nötr den geçirmeye başlarsınız. Ayrıca faz-nötr kısa devresi felan olursa mazallah cihaz gövdesi daha tehlikeli bir duruma sebep verebilir.

priz ile cihazlarımın (tv-radyo-pc) bağlı olduğu 5 li grup priz arasına 10a sigorta koyarsam elektrik sarfiyatı artar mı? Iyi olur mu?

elektrik sarfiyatınız artmaz ama bu sigortayı bitmiş bir eve ,hem estetik açıdan hem de tesisat güvenliği açısından sağlıklı bir şekilde koymak çok zor.

En sağlam çözüm prizi topraklı prizle değiştirmek, (tabi priz kasasına toprak hattı gelmiyorsa bu biraz zor olacak) ve kabloyuda 3 damar (faz,nötr,toprak) olarak değiştirmek.
 
priz kasasından toprak hattı gelmiyor, uyarınızı aldım, tşk ederim
 
ana sayaç panosundan sizin dairenizi besleyen 32-40A kolon sigortası olmalı daire içinde ise atdınlatma linyeleri için 10A priz linyeleri için 16 A sigorta olmalı bildiğiniz üzere kullanılan kesiciler tesisatımızı korumalı 16A üstündeki sigortalar ev tesisatındaki priz linyeleri için fazla yani 2.5 mm2 kablo için fazla o nedenle tesisatımızı koruyabileceğimiz uygun kesiciyi seçmemiz gerek diye düşünüyorum selamlar
 
linyelerin besledigi sortilere göre aydınlatma 6amper yada 10 amper olmalı piriz için ise 16- 25 arası olmalı
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,307
Mesajlar
916,564
Kullanıcılar
450,144
Son üye
Saffetarli

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst