Ev tesisatın' da topraklama arızası

Katılım
31 Ocak 2014
Mesajlar
9
Puanları
1
Selam arkadaş lar 22 yıldır elektrik tesisat çısı ve de işim de uzman diyecek kadar iddalıyım işimde fakat geçen hafta 2 yıl önce 3 katlı bir evin tesisatını çektim 2 yıl sonra bi arıza var diye gidip baktım akıl alınmayacak bir sıkıntıyla karşilaştım sıkın tı şu
Daire 2 kinci katta tesisatını kendim 2 yıl önce çektim sigorta kutusuna trifaze 5 ayrı ayrı 6lık enya çekilmiş ve sigortalar da trifaze kaçak akım röleside mevcut salon mutfak bölümüne ait sigortayı indirdiğimde topraklama geri dönüşüm olmuyor ama sigorta yı açınca mutfak prizlerinde yaklaşık 10 adet prizde toraklama geridönüşüm yapıyor hayatım da ne bukadar kafa karıştırıcak hataya ilk denk geliyorum öğlen 1 de başladım akşam 9 a kadar buütün prizleri söktüm buvatlardan prizlere inen bütün Kablolari Çekip kontrol edip yeniden kasalarına verip Bütün prizleri bağladım Ama hala topraklama geri dönüşüm yapıyordu Sigorta kutusunun üzerindeki buvatı Açtım Mutfağa giden toparlamayı kestim kestikten sonra dairenin içinde diğer bütün odalarda topraklama da herhangi bir sıkıntı görünmüyor ama mutfağa giden toparlamayı bağladığım da her taraf geri dönüşüm yapıyor Mutfağın bütün filizlerini kablolarını kontrol etmeme rağmen Ama ne yazıkki hatayı bulamadım Ben de geri dönüşüm yapmasın diye ne tür toparlanmayı birleştirdim mutfakta Öyle bırakıp çıktım Kaçak akım rol esi düzgün çalışıyordu Ama Bir elektrikçi olarak böyle bir hatayı düzeltemediğimden içim rahat değildi bu konuyla ilgili bana yardımcı olan olursa çok makbule geçer saygılar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arizayi tam olarak anlayamadim. KAKR atmasi sikayetiyle gittiniz KAKR ni gecici olarak iptal ettiniz sorunun mutfaktaki topraklamadan ciktigini mi anladiniz? Butun ugraslariniza ragmen hatayi bulamadiniz? Dogru mu?
 
beyaz eşyaların prizlerden birisini ters bağlamanız gerekir. fırın yada mikrodalgadır büyük ihtimalle. ve kaçak akım koruma rölesi görevini tam yapamıyor.
 
tesisatınız projelendirebilirmisiniz ? probleninizi pek anlayamadım !!!

bu yapmış olduğunuz işlemleri tek tek ölçüm yaparak yapmadınız herhalde . ( tüm bağlantı yerlerinden )
mutfakta prize veya kabloya bağlı cihazları bağlantıyı iptal ederek mi ? işlem yaptınız .
Nötr kablonunuzun kesiti düşüktür .
 
Mutfaktaki tum cihazlari devre disi birakarak bu islemleri yaptiginizi farz ediyorum.
Bu durumda priz kablolarini buata kadar kontrol etmissiniz.
Geriye kalan sigortanin ustundeki buat ile mutfak buati arasi kaliyor. Buradaki linyeyi de kontrol etmeniz gerekiyor.
Ayrica arada antre felan varsa buralarda matkapla calisma felan olmus mu ogrenmek gerekiyor cunku linye veya sortilerde borular delinip kablolar zedelenmis felan olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst